Začenja se že 3. teden dela na daljavo. Kako vam gre? Je pretežko? Prelahko? Preveč? Od danes naprej vas pozivam, da se mi redno vsak dan javite in sporočite, kako vam gre. Če česa ne razumete, mi to napišite in bomo še enkrat razložili. Samo če se bomo med seboj pogovarjali, bomo vedeli, koliko smo se naučili, če sploh smo se naučili, če smo razumeli….KOMUNIKACIJA v eAsistentu je temu namenjena in prav ter pametno bi bilo, da jo izkoristimo.

Sama si bom pripravila tabelo in si redno vsak dan beležila, kdo se je javil, kdo se ni.

Vsak problem, ki nastane pri učenju, je namreč treba reševati sproti. Javljanje vzemite kot novo domačo nalogo.

Pouk se bo v taki obliki še nadaljeval, mogoče se bo šolsko leto celo tako zaključilo. Kdo ve, mogoče bomo morali tudi ocenjevati. Zato se moramo vsi, jaz in vi, potruditi, da vzamemo to delo resno, kot bi bili v šoli.

Današnjo matematiko bomo namenili predvsem pregledovanju nalog in popravljanju oz. dopolnjevanju nalog. Vzemite si čas in vse natančno preglejte. Dobro poslušajte tudi razlage, ki so na posnetkih.

Odprite si spodnje PPT-je (obarvano z modro barvo) in preglejte naloge. Na PPT-ju je tudi zvočni posnetek, kako rešujemo posamezno nalogo. Dodajam pa tudi le fotografijo, če ima kdo težave z odpiranjem PPT-jev. Vendar imate na PPT-ju tudi zvočno razlago. Priporočam uporabo PPT-ja.

  1. PPT: 15. naloga (PPT)

2. PPT: 16. naloga (PPT)

3. PPT: 17. naloga (PPT)

PRILAGAM še rešitve primerov, ki ste jih imeli na DL.

Prepišite si v zvezek spodnje tri primere, z razlago, kako se računa ulomke takrat, ko računamo DEL CELOTE, kako pa takrat, ko računamo CELOTO. Ko boste imeli prepisano, pa še poslušajte razlago na spodnjem posnetku.

 

 

Na koncu vam dodajam še dodaten DL.

DODATNE VAJE ZA ULOMKE (delovni list)

(Visited 324 times, 1 visits today)