Osmošolci, pozdravljeni!

Ali radi vzamete knjigo v roke in se prepustite svetu domišljije? Imate radi krajše ali daljše knjige? Napete kriminalne zgodbe ali romantične ljubezenske? Knjige so najboljši prijatelj v deževnem vremenu. O knjigah – tistih najdebelejših, ki jim pravimo romani, boste nekaj več izvedeli danes.

1. Najprej v zvezek za književnost napišite čez eno vrstico naslov ROMAN in odprite priloženo datoteko. Predstavitev si pozorno oglejte in jo preberite.

a) V zvezek napišite podnaslov KAJ JE ROMAN? in prepišite 3. drsnico.

b) Nato napišite podnaslov SLOVENSKI ROMANOPISCI in prepišite 16. drsnico.

c) Nato pa še podnaslov SLOVENSKI MLADINSKI ROMANOPISCI in s pomočjo spleta rešite nalogo na 17. drsnici.

2. Reševanje križank je odlična vaja za urjenje spomina in usvojenega znanja. Še boljši trening pa je lahko sestavljanje križank.

Za ogrevanje poskusite rešiti priloženo križanko. Križanke ni treba natisniti, rešite jo v zvezek.

Vaša naloga je, da sestavite preprosto mrežno križanko (križanko v obliki mreže). Geslo križanke naj se navezuje na danes obravnavano literarno vrsto – roman. Iztočnice za besede, ki jih je treba vstaviti v križanko, naj bodo povezane z obravnavanimi pripovednimi besedili (Tržačan, Mačkova očeta, Starejši brat).

Fotografijo opravljene naloge (17. drsnica) in križanke pošljite učiteljici slovenščine do 15. ure. Učenci iz skupine učiteljice Irene nalogo pošljete učiteljici Tanji.

Na ZOOM-u se dobimo učenci učiteljice Jane in učiteljice Tanje (ob 9.05).

Učiteljice Jana, Patricija in Tanja

(Visited 182 times, 1 visits today)