Sedmošolci, pozdravljeni!

Ste že slišali za besedo odisejada? No, slovar nam razkrije, da beseda odisejada pomeni dolgotrajno, dogodivščin polno potovanje. Takšno potovanje je namreč doživel grški junak Odisej, ko se je po trojanski vojni vračal domov na rodni otok Itako.

Kliknite na spodnjo povezavo in prisluhnite napovedniku našega današnjega besedila iz berila.

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiQi-2MloftAhXJAxAIHRRDCaEQtwIwAXoECAMQAg&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DWfMSsMq5qMw&usg=AOvVaw1i2KMCat67MQpgtR3kSD4l

1. V berilu poiščite besedilo Odisej na otoku Kiklopov in ga dvakrat preberite. Pri neznanih besedah si pomagajte z levim stolpcem (Male učenosti) in z iskalnikom FRAN.

2. V zvezke napišite naslov čez eno vrstico: Po Homerju: Odisej na otoku Kiklopov.

3. Odprite priloženo datoteko in odgovorite na vprašanja. Če imate težave pri razumevanju besedila, pokukajte v drugo datoteko, kjer se skriva kratka obnova odlomka. Morda vam bo zdaj šlo  lažje od rok.

Rešitve odgovorov bodo objavljene popoldne v Kanalu. Primerjajte  svoje odgovore na vprašanja z zapisi v rešitvah ter popravite oz. dopolnite  manjkajoče.

Vprašanja in odgovore slikajte in pošljite 7. a  učiteljici Patriciji, 7. b in 7. c pa učiteljici Jani  preko sporočil v eAsistentu do 15. ure.

Uspešno delo vam želiva!

učiteljici  Jana in Patricija

(Visited 238 times, 1 visits today)