Sedmošolci, lepo pozdravljeni!

Danes si za ZGODOVINO najprej preberite učbenik od strani 109 do 111, nato si prepišite v zvezek PowerPoint Kako so se oblikovale slovenske zgodovinske dežele ter rešite naloge na zadnjih drsnicah. Naloge in odgovore prepišite v zvezek. Če imate možnost, si zemljevid sprintajte, drugače ga prerišite, ni potrebno čisto natančno, toliko, da boste približno lahko označili posamezne dežele.

Za ETIKO si preberite učbenik stran 42 – 45, nato si prepišite v zvezek PowerPoint Človekove pravice ter rešite naloge na zadnjih drsnicah. V zvezek za Etiko si prepišite (TOKRAT) SAMO ODGOVORE, vprašanj ni potrebno.

Preglejte si tudi rešitve odgovorov na vprašanja iz prejšnjega tedna zgodovina REŠITVE Zgodovina Kakšna je bila podoba Evrope okoli leta 1000 in etika Rešitve Etika Evropska unija .

Ta teden vam (za spremembo) ni potrebno slikati in pošiljati rešitev na E-asistent. Ponavljajte snov: zgodovina od strani 87 v učbeniku Kaj je bilo preseljevanje ljudstev in etika v učbeniku od strani 25 Skupnost državljanov Republike Slovenije.

** ZA RADOVEDNE:

Sončen pozdrav,

Sara

(Visited 253 times, 1 visits today)