Pozdravljeni učenci!

Danes imamo 5 ur pouka: LUM, MAT, SLJ IN ŠPO.

LUM-Ustvarjamo iz naravnim materialov

Vaša naloga bo zelo prijetna in kreativna. Odšli boste v naravo in nabrali listje dreves, ki naj bo različnih barv ter različne jesenske plodove, tudi manjše kamenje je dobrodošlo.

Nato boste na večjo podlago, ki je lahko poljubne barve (lahko enostavno uporabite karton za podlago ali ga celo pobarvate), oblikovali poljuben motiv iz nabranega materiala. Spomni se na mandale. Bodite kreativni in izvirni, pustite domišljiji prosto pot.

MAT

Reši naloge iz učbenika, str. 54 in 55, ki jih še nisi rešil.

SLJ

Prejšnji teden ste napisali obnovo ladje Rex. V sporočilo ste mi poslali obnovo in jaz sem jo popravila. Danes napišite popravo obnove – tisto, kar je bilo narobe.

Pri slovenščini se torej učimo, kako se obnovi neumetnostno besedilo. Danes boste za delo potrebovali učbenik od naravoslovja. Na strani 8 in 9 je besedilo Z uravnoteženo prehrano do zdravja.

Besedilo preberi in preštej odstavke. Premisli, o čemu vsak odstavek govori. V zvezek napiši naslov Z uravnoteženo prehrano do zdravja (obnova besedila) in nato napiši obnovo tega besedila.

Pomni: toliko kot je odstavkov v besedilu, toliko odstavkov mora biti v obnovi. Obnovo napiši tako, da izluščiš bistvene podatke. Pazi na obliko in na pravopis.

ŠPO

Vsebine so objavljene v spletni učilnici.

(Visited 38 times, 1 visits today)