Dobro jutro, danes imamo na urniku: MAT, DRU, NIT, SLJ, TJA.

MATEMATIKA

Na začetku najprej preglej naloge od včeraj:

V učbeniku na strani 116 imaš nekaj nalog za preverjanje in utrjevanje znanja. V zvezek od geometrije reši naloge 1 – 7. Bodi natančen. Ne pozabi: svinčnik naj bo dobro ošiljen. Delaj počasi in premišljeno ter preveri, ali si vse označil in zapisal.

DRUŽBA

Današnjo uro družbe boš namenil ponavljanju in utrjevanju znanja. V razredu se boste razdelili v pare, lahko ste tudi trije skupaj. Eden izmed učencev naj drugemu zastavi neko vprašanje in drugi mora odgovorit. Nato se zamenjajta. Tako se potrudita in se v paru izprašajta vso snov. Pri sebi lahko imata učbenik, da se bosta lažje spomnila vprašanj (in preverila odgovor). Tisti, ki ste doma, pa boste izpraševali sami sebe.

NIT

Pri NIT se učimo o vodi. Pogovarjali smo se že, kaj je voda, zakaj pravimo, da je življenjsko pomembna, kje vse vodo uporabljamo, da se voda nahaja v različnih agregatnih stanjih, ki se lahko spreminjajo ter da je za to potrebno SEGREVANJE oz. OHLAJANJE.

Danes boš dobil DL z vprašanji, prilepi ga v zvezek in pisno odgovori v celih povedih.

Še prej pa si oglej spodnji res kratek video, ki nam prikaže, koliko imamo pitne vode na našem planetu. Videl boš, da je stanje zelo zaskrbljujoče.

https://www.youtube.com/watch?v=wJEH13IyNw4

Pa še en video o pomanjkanju vode v Afriki:

https://www.youtube.com/watch?v=xgQjwVcJf3E

Tudi pri nas nimajo vsi urejenega dostopa do pitne vode:

https://www.youtube.com/watch?v=7vfh-jqO92o

DELOVNI LIST:

SLOVENŠČINA

Danes nas čaka pisanje spisa, ki ga bomo opravili v dveh delih:

  1. najprej načrt (sreda)
  2. nato pisanje spisa (četrtek)

Pozorno si preberite navodilo v SDZ, 2.del, str. 8.

KAKO SE BOŠ LOTIL PISANJA SPISA?

Zelo pomembna je ideja, zato najprej dobro razmisli, o čem bi pisal, kaj se ti je zanimivega, smešnega, razburljivega, grozljivega… v preteklosti zgodilo, in ti je ostalo v spominu. Torej pisal boš o dogodku, ki se ti je zgodil in bi ga rad delil z nami.

Izdelaj načrt pisanja v obliki miselnega vzorca ali po točkah. V zvezek od jezikovnega pouka napiši na levo stran načrt, desna stran bo namenjena pisanju spisa. Razmisli, kaj boš zapisal v uvodu, kaj v jedru in kaj v zaključku. V miselni vzorec vpiši samo ključne besede ali besedne zveze v pravilnem vrstnem redu (tako, kot se je v resnici dogajalo).

Ta del je res zelo pomemben, zato se potrudi.

V četrtek bo sledil drugi del, ko bomo napisali spis.

(Visited 118 times, 1 visits today)