Pozdravljeni učenci,

danes so na urniku naslednji predmeti: LUM, MAT, SLJ, ŠPO IN DODATNI POUK.

DOBRO JUTRO!

LUM-TIHOŽITJE

Ali veste kaj je tihožitje?

Tihožitje je upodobitev razpostavljenih mrtvih ali negibnih stvari, kot so cvetje, glasbila, posodje…

Danes boste slikali tihožitje, ampak na prav poseben način. Ker večina od vas nima doma tempera barvic bomo danes slikali kar s kavo. Zanimivo kajne?

Poglejmo kako bo potekala naloga. Počasi in premišljeno si oglejte spodnji PP, pripravite potreben material za delo in razmislite o vašem motivu za tihožitje (kaj naj bi naslikali).

Sedaj pa veselo na delo…..najprej staršem skuhajte kavico, nekaj kave pa porabite za ustvarjanje. Izdelke boste prinesli v šolo, ko se vrnemo.

MAT-ŠTEVILA NAD MILIJONOM

Preskočili bomo risanje pravokotnikov in kvadratov, to se bomo učili, ko pridemo nazaj v šolo in danes spoznali števila nad milijon.

Do ZOOM-a rešite 1. in 2. nalogo v učbeniku str. 112. Zapišite tudi naslov Števila nad milijonom.

SLJ-N. Grafenauer: PEKI

V petek ste imeli nalogo, da ste odgovorili na vprašanja, ki ste jih dobili v šoli. Odgovore na vprašanja bomo preverili na ZOOM-u, zato jih imejte do takrat rešene. Večkrat preberite tudi pesem PEKI, ker jo bomo na glas večkrat prebrali.

ŠPO-SPREHOD V NARAVI

Pojdite v naravo in se naužijte svežega zraka in sončka, seveda velja za tiste, ki ste zdravi.

DODATNI POUK-Priprave na Vegovo tekmovanje

Dogovorjeno je bilo, da z današnjim dnem začnemo s pripravami na Vegovo tekmovanje. Pripenjam pole za vajo. V matematični zvezek s kvadratki zapišite samo številko naloge in rešitve, pa bomo preverili, ko pridemo v šolo.

Se vidimo na ZOOM-u ob 10.00. Povezavo vam pošljem v kanal 5.b.

(Visited 117 times, 1 visits today)