Bitmoji Image

Danes pa je prav zares čisto zadnji šolski dan v tem koledarskem letu. Tudi to leto je minilo zelo hitro, čeprav ni bilo najboljše. Vendar verjamem, da smo vsi polni upanja, da bo prihodnje leto boljše. Življenje je lepo, tega se moramo zavedat, včasih so pač časi tudi težki, ampak upanje na boljše, je tisto, ki nam vliva moči.

George Eliot - upanje misli o življenju

Naslednjič se zopet vidimo 4.1.2021. Pred nami je danes praznični kulturni dan.

Najprej bomo spregovorili o praznikih, ki jih praznujemo v naši državi.

  • Kot ste videli, je 26. december za našo državo zelo pomemben, saj takrat praznujemo dan samostojnosti in enotnosti. Od osamosvojitve in nastanka naše države Republike Slovenije mineva 30 let.
  • 23. 12. 1990 je potekal plebiscit za samostojno in neodvisno Slovenijo.
  • Ob tej priložnosti Zavod RS za šolstvo v sodelovanju z Arhivom Republike Slovenije in Parkom vojaške zgodovine Pivka pripravlja vrsto dejavnosti. Njihov projekt nosi naslov » Zbrali smo pogum«.

Tako si lahko na spodnji povezavi danes najprej  ogledate krajši film,  kasneje pa še virtualno spletno razstavo o plebiscitu.

https://www.zbralismopogum.si/plebiscit.html

https://www.zbralismopogum.si/

Lep prazničen dan 26. 12. – dan samostojnosti in enotnosti!

Sledila bo naša šolska prireditev (ob 9.15).

  • OB 9.00 VAM BOM POSLALA LINK ZA OGLED ŠOLSKE PRIREDITVE.
  • Prireditev traja 35 minut.
  • OGLEJTE SI JO!

Po prireditvi je va vrsti ogled filma na TV SLOVENIJA 1.

10.05: OGLED  FILMA  NA TVS 1

NENAVADEN  TEDEN  S  TESS, nemško-nizozemski film

Čaroben mladinski film o odraščanju med poletnimi počitnicami. 

Deček Sam poletne počitnice z družino preživlja na otoku Terschelling. Poletje, ki bi moralo biti brezskrbno, je zanj polno tesnobe in strahu, da bo osamljeno. Nekega dne na plaži spozna nenavadno deklico Tess, ki ga hitro potegne v svoje skrivnostne igre in načrte ter ga nauči, kako tesnobo premagati z domišljijo. Tess ju popelje na neponovljive, čudovite pustolovščine. Medtem se Sam poslavlja od otroštva, spoznava kompleksnost življenja in pomen bližnjih.

PO KONČANEM FILMU SE DOBIMO NA ZOOM-U (OKROG 11.30).

Na koncu vam želim veliko lepih trenutkov v krogu svojih domačih, preživite čim lepše praznične dni, v novem letu pa vam želim vsega lepega, predvsem pa zdravja in da bi se naša življenja čimprej vrnila takšna kot so bila pred letom 2020.

Srečno novo leto!

2021 new years
(Visited 189 times, 1 visits today)