Pozdravljeni, osmošolci!

Ali veste, katera žival prazuje 20. maja? Ne? Naj vam malo pomagamo. Največja hitrost letenja te slavljenke je kar 45 kilometrov na uro. Ste že uganilli, kdo praznuje ta dan? Ne še? Še en namig. Leta s cveta na cvet. Poznate odgovor? Neeee, ni metulj. Na glavi ima tri pikčasta očesa, njen pik povzroči bolj ali manj bolečo oteklino, živi v panjih in je pomembna pri opraševanju rastlin. Jaaaa, to je čebela. Od leta 2017 vsako leto 20. maja obeležujemo svetovni dan čebel, na ta dan se je namreč pred 286 leti (leta 1734) rodil začetnik sodobnega čebelarstva Anton Janša.

Me učiteljice obožujemo med, ki ga čebele pridelajo. Kaj pa vi? Radi jeste med na kruhu ali pijete čaj z medom? Se morda radi posladkate s slastnimi medenjaki? Pa ste se kdaj vprašali, kako pridobivajo med? Na to vprašanje bi znal najbolje odgovoriti kakšen čebelar, vi pa si lahko odgovor preberete kar v vaših delovnih zvezkih.

1. Odprite delovni zvezek na str. 49 in preberite besedilo Pridobivanje medu.

2. V delovnem zvezku rešite naloge na straneh 51‒53 (od 1. do 8. naloge).

Opoldne bodo v Kanalu objavljene rešitve. Preverite svoj zapis in ga primerjajte z rešitvami. Popravite morebitne napake in dopolnite manjkajoče.

DOMAČA NALOGA: Slikaj POPRAVLJENO (obkljukano) 8. a in b nalogo (str. 53) v delovnem zvezku in pošlji sliko do 15. ure.

Bodite pridni kot čebele!

Učiteljice Irena, Jana, Patricija in Tanja

(Visited 145 times, 1 visits today)