ŠPORT

Vsakdo, ki je že skakal s kolebnico ve, da srčni utrip hitro doseže 80–90 odstotkov maksimalnega srčnega utripa. In ker je intenzivnost vadbe s kolebnico visoka, ima ta tudi velik vpliv na metabolične procese v telesu. Posledično je večja poraba energije tudi v mirovanju.

Poleg vseh naštetih prednosti boste z njo pridobili bolj prožne mišice, izboljšali občutek za ritem, odzivnost in postali bolj eksplozivni. Posnetek je v angleščini, vendar ne boste imeli težav, vaje so nazorne in preproste in vi boste lahko skupaj s trenerko vadili.

Če nimaš kolebnice, nič hudega. Lahko si jo narediš sam. Doma poišči debelejši kos vrvi ali prosi starše, da ti ga najdejo. Odreži na primerno dolžino, to boš boš spoznal v spodnjem posnetku. Sedaj pa veselo na delo.

Še prej si oglejte posnetek, kako se pravilno preskakuje kolebnico. PRIPRAVITE KOLEBNICO

https://www.youtube.com/watch?v=6ftxfwdAcC4

Sledijo vaje s kolebnico.

https://www.youtube.com/watch?v=X4uPPtiiXIU

Za tiste, ki si upajo več in imajo dobro kondicijo pa prilagam naslednji izziv: Vaje s kolebnico, 10-minutni trening:

https://youtu.be/0NIvRAaOdlQ

Vam je uspelo? Če vam je, imate zelo veliko kondicije, tistim, ki pa niste uspeli priti do konca, nič hudega. Vaja dela mojstra. Z vsakodnevno vajo boste vse boljši in boljši in na koncu boste zmogli tudi vi 10-minutni trening brez ustavljanja.

Super, prvi del telovadbe si že opravil, popoldne te pa še čaka sprehod v naravi, da si zbistriš možgančke in nabereš novih moči za učenje. Lahko pa si privoščiš še malo plesa.

KIDZ BOP Kids – Havana, New Rules, Anywhere & other top songs from KIDZ BOP Summer ’18:

https://www.youtube.com/watch?v=h-XaED3AFR8

(Visited 691 times, 1 visits today)