ŠPORT

Ker je jesen lepa in sončna lahko zunaj še vedno odigramo kakšno igro badmintona. Ali poznaš pravila te igre?

Badminton je igra za posameznike, igra pa se tudi v dvojicah. Gre za dvoranski šport, saj v dvorani ni zračnih tokov, ki bi ovirali let žogice, ki je pri badmintonu izredno lahka.

Badminton je šport, ki je primeren tudi za začetnike, saj lahek lopar dopušča gibe, ki bi pri drugih športih lahko povzročili poškodbe. Začetek ne zahteva veliko motoričnih sposobnosti, a ko boste postali malo bolj tekmovalni, boste hitro ugotovili, kako dinamičen postane ta šport. Da bi bilo igranje še bolj zanimivo, vam tokrat predstavljam pravila igre:

Sistem štetja: Tekma se igra na dva dobljena seta do 21 točk. Stran, ki zmaga v reliju (sosledje enega ali več udarcev, ki se začenja s servisom in konča, ko žogica ni več v igri), doda točko svojemu seštevku. Pri rezultatu 20 : 20 zmaga stran, ki prva povede za 2 točki, pri rezultatu 29 : 29 pa zmaga stran, ki prva doseže 30. točko. Stran, ki osvoji set, prva servira v naslednjem. ČE NE RAZUMEŠ PRAVIL, NAJ TI JIH RAZLOŽIJO STARŠI.

Menjava strani igrišča. Igralci zamenjajo strani igrišča po končanem prvem setu in po končanem drugem setu, če je potrebno odigrati še tretjega. V tretjem setu se strani zamenjajo, ko ena stran prva doseže 11 točk.

Lahko igrate brez mreže, samo, da se zabavate in gibate, seveda boste odigrali badmintov v lepem in sončnem vremenu.

Oglejte si še spodnje posnetke:

https://www.youtube.com/watch?v=YuD1ZzAkB2o

https://www.youtube.com/watch?v=UmLbWUxX1Bw

(Visited 973 times, 1 visits today)