Pozdravljeni učenci 6.a,

danes bomo obravnavali naslednja poglavja: Tekočina v hrani in dodatki  v hrani. Spoznal/-a boš pomen tekočine za naše telo ter dodatke v hrani in njihovo uporabo.

TEKOČINA V HRANI

V tem poglavju te čakajo naslednje naloge:

1. S klikom na povezavo si oglej dokumentarni film o vodi.

2. Preberi kratko poglavje z naslovom Tekočina v učbeniku na strani 50.

3. V spletni učilnici eAsistenta odgovori na zastavljena vprašanja, ki se nanašajo na dokumentarni film in prebrano besedilo iz učbenika. Prijaviti se moraš s svojim uporabniškim imenom in geslom

DODATKI V HRANI

1. V zvezek prepiši miselni vzorec o dodatkih v hrani, ki je v priponki.

2. V učbeniku na str. 52 reši nalogo v modrem okvirčku (poišči sestavine petih izdelkov in izpolni preglednico. Na spletu pošči, zakaj uporabljamo posamezni dodatek v prehrani. Primer: kot konzervans, sladilo, sredstvo za vzhajanje, …).

Fotografijo rešene naloge pošlji do petka, 13. 11. 2020 do 18. ure.

Vsak učenec naj pošlje nalogo učiteljici, ki ga poučuje.

Sedaj pa kar na delo!

Veliko uspeha pri spoznavanju in utrjevanju nove snovi ti želiva učiteljici Anja in Maja!

VIDEOKONFERENCATOREK, 10. 11. 2020, OB 12.50

V torek, 10.11.2020, bomo imeli kratko videokonferenco preko Zooma, kjer bomo pregledali učno snov, nato pa se bomo dogovorili za ustno ocenjevanje znanja, ki bo po vsej verjetnosti potekalo na daljavo. V kolikor se vrnemo v šolo, boste vprašani v šoli.

Videokonferenca se prične ob 12.50 uri in bo trajala predvidoma 45 minut. Povezava bo na voljo v skupnem kanalu GOSPODINJSTVO 6.a in 6.b.

(Visited 195 times, 1 visits today)