Hello everyone! Here we are again in our virtual school. It isn’t so bad, is it?

Whatever the case may be, let’s do our best to learn as much as we can and finish the school year as best we can. So, be brave and perseverant!!

Prejšnji teden smo si vzeli še nekaj časa za ponavljanje snovi. Tisti učenci, ki delate sproti, snov razumete, razumete svoje napake in vprašate, kadar vam kaj ne gre, ste na pravi poti do znanja. Skrbijo me tisti učenci, s katerimi imam manj stikov kot bi želela in zaradi tega, ne vem kako jim gre. Prosim, če bi se potrudili vsi, ne samo nekateri.

———————————————–

Tokrat gremo naprej s snovjo. Zadnja snov, ki smo jo predelali je bil ‘WILL’ Future ali drugače rečeno ‘FUTURE SIMPLE TENSE’. Ta je eden najlažjih časov pri angleščini. Mislim, da vam ne bi smel delati težav.

Če ponovimo:

Trdilno obliko tvorimo z WILL, ki je za vse osebe enaka, se pravi, da se ne spremeni. Besedi WILL dodamo  samo še GLAGOL v prvi oblike / brez končnic.

******Trdilna oblika:  [OSEBA + WILL + GLAGOL]

Nikalno obliko tvorimo z WON’T, ki je tudi enaka za vse osebe:

******Nikalna oblika: [OSEBA + WON’T + GLAGOL]

Za vprašalno obliko, pa samo obrnemo vrstni red besed WILL in OSEBE:

******Vprašalna oblika: [WILL + OSEBA + GLAGOL…?]

 *****WILL ima tudi skrčeno obliko ‘LL.*****

POMEMBNO!!!

Skrčeno obliko uporabljamo, ko gre za osebne zaimke – se pravi, kadar je osebek stavka zaimek in sicer v trdilni obliki: I’ll, you’ll, he’ll, she’ll, it’ll, we’ll, you’ll, they’ll

Kadar je osebek ime nečesa, se uporablja dolgo obliko: John will, mum and dad will, the cat will…

Kdaj rabimo WILL FUTURE sem vam že prikazala na PPTu. Tukaj ga imate ponovno:

WILL´ FUTURE 2x

V učb str 80 boste spoznali prvo rabo WILL-a. pri izražanju MNENJA.

Preden začnemo, boste prebrali kratko besedilo v učb str 80 # 1A. Gre za naš pogled na svet. Eni ljudje so vedno OPTIMISTIČNI drugi vedno PESIMISTIČNI in tretji nekaj vmes.

Po branju naredite vajo # 1B – poiščite pare danih besed in jih zapišite v zvezek za vaje

Vsi poznamo Mel. Deklica piše za njeno šolsko revijo. Trenutno piše za novince. Zbrala je nekaj mnenj svojih sošolcev, ki jih bo vključila v  septembrsko izdajo. Ena mnenja so zelo optimistična, druga precej pesimistična.

V zvezku za vaje naredite dva seznama:

OPTIMISTIC          /     PESSIMISTIC

Preberi sedem izjav Melovih sošolcev pri # 2A in jih prepiši pod ta pravim naslovom, glede na to, če je mnenje optimistično ali pesimistično.

Poskusite vaje učb str 81 # 4A, B, C

 

Jutri začnemo z ustnim spraševanjem. Prva skupina učencev (JAN ČESNIK, MATIC DEBEVEC, SOFIJA ENGELSBERGER) bodo na vrsti ob 10:00. Vam bom poslala link na ZOOM na kanal 7.B.

PROSIM, PREVERITE, DA VAM KAMERE NA RAČUNALNIKU DELAJO, DA SE BOMO SLIŠALI IN VIDELI.

V četrtek, 14.05.2020 bomo imeli Zoom učno uro ob 14:00.

Srečno in nasvidenje jutri.

(Visited 120 times, 1 visits today)