Današnjo uro slovenščine boste porabili za to, da se boste dobro pripravili na govorni nastop.

V sporočila sem vam poslala razpored ocenjevanja. Nekaj učencev bo ocenjenih v sredo, nekaj v četrtek, nekaj v petek. Glede na vaše odgovore, kako bi bili raje ocenjeni, sem se odločila, da vas bo nekaj ocenjenih prek ZOOMA, nekaj pa prek JItsi Meeta. Razdelila sem vas v skupine po 2, 3, 4 oz. 5.

Kdor se še ni dobro pripravil in mu govorni nastop še ne gre tekoče, naj se danes zelo potrudi in naj se ga še bolje nauči. Včeraj ste dobili kriterije ocenjevanja. Še enkrat si jih oglejte in pazite, da jih upoštevate. Če se kdo ne bo javil za ocenjevanje, bo žal dobil negativno oceno.  Za neudeležbo pri ocenjevanju je opravičljiv res le zelo tehten razlog.


Danes, ko vadite, nasvet:

Lahko se posnamete s svojim ali maminim/očetovim telefonom in si potem ogledate, kako vam je šel govorni nastop. Odgovorite si na spodnja vprašanja:

  • Ali sem govoril razumljivo, dovolj hitro, dovolj glasno?
  • Ali sem govoril tekoče?
  • Ali sem govoril v knjižnem jeziku?
  • Ali sem upošteval, kako mora bit govorni nastop sestavljen?
  • Ali sem upošteval časovno omejitev?

Temu se reče samokontrola. Zelo je pomembno, da ste pri vsakem delu, ki ga opravljate tudi samokritični, da niste kar takoj zadovoljni s tistim, kar ste naredili. Vedno se lahko naredi stvar še boljše. Tudi govorni nastop.

Če boš na vsa vprašanja odgovoril pritrdilno, potem si na dobri poti do odlične ocene.


PA ŠE NEKAJ BESED O MATEMATIKI:

Računov deljenja mi žal še vedno ni poslalo 6 učencev. Škoda!

V sredo nadaljujemo z deljenjem z dvomestnim deliteljem. Kmalu bo sledilo tudi ocenjevanje iz matematike. Bojim se, da ocene pri nekaterih ne bodo bleščeče. Žal mi ne pošljete nalog, niti ne vprašate za dodatno razlago. Ko bomo ocenjevali, bo obveljal pregovor: Po toči zvoniti je prepozno!

Pošiljam vam še rešite računov deljenja, ki ste jih dobili v petek, 24.4. Rešitve včerajšnjih nalog sledijo v sredo.

Kdor je dobil nazaj popravljene naloge iz deljenja, naj naredi popravo. Kdo jih ni dobil, pomeni, da mi računov ni oddal.

Zelo pomembno je, da pravilno podpisujete, da račun pravilno zaključite, da napišete, koliko je ostanek, da naredite preizkus.

Še enkrat: kdor ima še vedno težave, na voljo sta posnetka, ki sem vam jih posnela, predvajajte si ju večkrat in zraven razmišljajte o korakih deljenja.

Prvi račun: pri prvem računu ste prečrtali obe ničli. Na koncu vam je prišel ostanek 1. Vendar sem vam zadnjič v posnetku razložila, da je treba v takem primeru, ko pride do ostanka, ničlo pripisat nazaj k ostanku.

Torej ni ostanek 1, ampak 10.

(Visited 185 times, 1 visits today)