Šestošolci, pozdravljeni!

Upamo, da ste si med počitnicami oddahnili in nabrali novih moči ter so vaši možgančki pripravljeni na novo znanje. Pred počitnicami ste izvedeli, katere besede so glagoli, kako se po njih vprašamo in kako jim določimo število. Danes pa je na vrsti GLAGOLSKA OSEBA.

Odprite PPT predstavitev GLAGOL_6_oseb in ponovite svoje znanje o glagolu, tako da preberete 1., 2., 3. in 4. drsnico.

  1. Vzemite zvezek za jezik, napišite podnaslov Vaja prepišite Vajo na 5. drsnici in jo rešite. Na naslednji drsnici so rešitve. Ne kukajte! Ko nalogo rešite, poglejte rešitve na 6. drsnici in napačne rešitve popravite z rdečim pisalom.
  2. Nato napišite naslov čez 1 vrstico: GLAGOLSKA OSEBA in prepišite 7., 8. in 9. drsnico.
  3. Prepišite Vajo na 10. drsnici in jo rešite. Na naslednji drsnici so rešitve. Ne kukajte! Ko nalogo rešite, poglejte rešitve na 11. drsnici in napačne rešitve popravite z rdečim pisalom.
  4. Vzemite DZ in ga odprite na strani 17 ter rešite 9. nalogo (ta se nadaljuje na strani 18), na strani 25. 1. nalogo, na strani 26. pa 2. nalogo. Nalogo 3 na strani 26 naj rešijo tisti učenci, ki želijo še dodatno utrditi svoje znanje.
  5. Fotografirajte samo 9. nalogo (preglednico na strani 18) in fotografijo pošljite svoji učiteljici slovenščine danes do 17. ure. Rešitve nalog iz DZ-ja boste ob 17. uri prejeli preko Kanala.
  6. Pridružite se lahko tudi dodatni razlagi na ZOOM-u. Povezava bo objavljena na Kanalu za slovenščino (pri učiteljici P. Krebelj ob 13. uri, pri učiteljici J. Špilar Dodič ob 11. uri).

Učiteljice Jana, Irena in Patricija

(Visited 226 times, 1 visits today)