Pozdravljeni učenci 5.a!

Kako ste preživeli prvomajske počitnice? Ste se odpočili? Pripravljeni na še zadnji del šolskega leta?

Upam, da ja. Kajti pred nami je samo še malo šolskih dni, potem pa bodo sledile daljše poletne počitnice.

V tem zadnjem obdobju bomo pridobili še nekaj ocen.


ZELO SEM V PRECEPU, KER SI NE ZNAM RAZLOŽIT VAŠE BREZSKRBNOSTI GLEDE VRAČANJA IZDELKOV.

DOGOVORJENI SMO BILI, DA MI RAČUNE DELJENJA PRI MATEMATIKI VRNETE DO 3.5.2020. RAČUNE MI JE POSLALO LE 12 UČENCEV.

Sklepam, da vam deljenje gre tako odlično, da ne potrebujete nobenih pregledovanj, preverjanj znanja. Lahko pričnemo kar z ocenjevanjem? 

Upam, da mi jih danes pošljete še vsi ostali. Za naprej pa naj velja: držite se roka in navodil, ki vam jih napišem. Če vam napišem, da mi pošljite nalogo na enem listu, naj tako tudi bo. 

Po roku nalog ne sprejemam več. Če mi naloge ne pošljete, bomo to smatrali, da snov obvladate odlično. 


V tem tednu pričnemo z ocenjevanjem SLOVENŠČINE. Prepričana sem, da ste se na govorne nastope odlično pripravili. Ocenjevali bomo v sredo, četrtek in v petek. Razdeljeni boste v več skupin.  Kdaj bo kdo in s kom bo  v skupini, boste pravočasno obveščeni v večernih urah. Zelo pomembno je, da se držite dogovora – govorni nastop naj bo dolg 3 – 4 min. Če bo čas preveč prekoračen, bo to žal vplivalo na oceno. Kateri bodo ostali kriteriji ocenjevanja, pa že veste:

  1. Učenec  upošteva vse tipične značilnosti izbrane besedilne vrste. Besedilo smiselno členi.
  2. Učenec temo predstavi jedrnato, natančno, logično, jasno in prepričljivo. Utemeljuje prepričljivo in izvirno.
  3. Učenec  večinoma  govori prosto  ob  predlogi, razločno, razumljivo, naravno, tekoče,  knjižno,  prepričljivo.  Ohranja stik s poslušalci in spremlja njihov odziv. Upošteva časovno omejitev (3 – 4 min).
  4. Učenec  govori knjižno, uporablja bogato in primerno besedišče. V  besedilu ni  jezikovnih  napak.OPOMBA:  Učenec  je  ocenjen  nezadostno,  če  v  predpisanem  roku  ne  izvede  govornega  nastopa.

V tem tednu bomo ocenjevali tudi  družbo in likovno umetnost.

Ocenjevanje bo v sredo (6.5.), ko boste dobili navodila za delo.  Izdelke mi boste v dogovorjenem času poslali v ocenitev. 


Pred počitnicami ste slikali na temo DAN ZEMLJE. Do danes pričakujem vaše izdelke, ki jih morate slikat in mi jih poslat.

Uma Lili, Elmin, Barbara in Aljaž, pa tudi Jaka, Jan, Lea, Lina in Nejc so naslikali čudovite izdelke. Res ste se potrudili in nastali so odlični poučni izdelki.

Danes pa je pred nami bolj sproščujoča dejavnost, da ne bo šok po počitnicah preveč hud. Verjetno ste že opazili, da se je narava po zimskem obdobju že čisto prebudila. Marsikomu je pomlad najlepši letni čas.

Za začetek vam priporočam, da prisluhnete Vivaldijevi POMLADI. Kdo je bil Vivaldi?

Antonio Lucio Vivaldi  je bil italijanski skladateljviolinistdirigent in mojster italijanske glasbe za godala. Rodil se je  4. marca 1678 v Benetkah, v Italiji, umrl pa je 28. julij1741 na Dunaju, v Avstriji.

Portret

https://www.youtube.com/watch?v=mFWQgxXM_b8

Prav čutiš in slišiš, kako vsa narava slavi prihod pomladi. Vse se prebuja, ptički žvrgolijo, okrog nas pa vse zeleni.

Tudi ti, če boš pozorno opazoval, boš opazil, kako lepa je narava v tem letnem času, predvsem pa, koliko različnih barv na ponuja in pa predvsem zelo veliko različnih zelenih odtenkov.

Čas je, da se podaš v naravo in jo zaužiješ z vsemi čutili, ob tem pa s seboj vzameš telefon in najlepše trenutke v naravi tudi fotografiraš.

Ne pozabi pa se zaščititi pred klopi, saj jih je že veliko. Kdor želi, mi lahko pošlje svoje fotografije.     

Navodila za delo so v priponki:

LUM-in-ŠPO-FOTOGRAFIRANJE-V-NARAVI 

(Visited 308 times, 1 visits today)