Danes je že petek, zadnji dan pouka pred prvomajskimi počitnicami. Tako kot vsi ostali, bomo tudi mi preživeli počitnice doma, seveda pa si bomo privoščili tudi sproščujoče sprehode v bližini.

Se še spomnite, kateri poseben dan je bil ta teden? Dan Zemlje.

Ta teden je bil na TV v oddaji Izodrom tudi prispevek o Zemlji, našem planetu. Priporočam ga, ker boste ponovili tudi pojme, ki jih morate poznati pri družbi.

Oglejte si ga:

https://4d.rtvslo.si/arhiv/izodrom/174687779

Samo še danes si lahko ogledate dokumentrarni film Žejni svet, ki je na voljo v tem tednu, ko naša Zemlja praznuje svoj dan. Mogoče si ga lahko ogledaš skupaj s svojimi starši? Film je dolg skoraj 1 uro in pol, vendar je zelo dober.

https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li&jwsource=cl

 


Kot se vam verjetno že dozdeva, boste danes ustvarjali na temo Zemljo in varovanja Zemlje. Ker smo se o temu že veliko učili pri pouku, verjamem, da ne boste imeli težav.

Prilagam vam 2 povezavi, kjer imate zelo lepo prikazano, kako lahko izdelamo tak mini plakat, ki nas bo poučil o tem, kaj lahko vsak posameznik naredi za naš planet.

https://www.youtube.com/watch?v=3nIrQzeWey0

https://www.youtube.com/watch?v=zZzhzMLEQeI&t=3s

Pripravite si list, barvice, flomastre. Izdelajte plakat. Vse kar boste narisali, tudi obrobite s črno barvico ali flomastrom, da bo bolj poudarjeno in vidno.

Zgornji video je le ena izmed idej. Mogoče imaš drugačno idejo? Kar uresniči jo in prikaži na listu.

Pošljite mi izdelek. Časa imate veliko, do 4.5.2020, ko se bo spet pričel pouk.


(Visited 209 times, 1 visits today)