Pozdravljeni. Že dolgo se nismo slišali. Upam, da ste imeli lepe velikonočne praznike v krogu domačih, in da ste se tudi kaj malega učili kljub temu, da ni bilo pouka iz TJA.

Za začetek bomo malo ponovili za nazaj, da vidimo, če se še kaj spomnete. Potem, pa se bomo lotili tudi novo snov. Moram poudarit, da to kar delamo preko interneta, ne bom ponavljala, ko se vrnemo v šolske klopi. Zato dobro sledite in sproti delajte vaje, da ne boste zaostali z znanjem, in da vam snov ne bo delala težav.

1.

Upam, da ste vsi predelali besedilo ‘The first Americans’ (učb str 73), tako besedišče kakor tudi vsebino (TASK), ker ga bom dala za preverjanje znanja. Glejte, da ste preverili svoje delo z rešitvami, ki sem jih 09.04. objavila na Kanalu 7.B. Če ne zmorete priti na kanal, mi sporočite preko e-asistenta, in vam bom rešitve poslala po emailu.

Ponovimo snov z vajami v spodnjem DL.

REVISION WORK

Rešene naloge mi ni treba pošiljat, ker boste dobili rešitve čez nekaj dni, in boste lahko sami pregledali svoje delo.

2.

Zdaj pa gremo naprej s snovjo. V učbeniku str 78 – 79 se začne Module 4 – A HEALTHY FUTURE (Zdrava prihodnost)

  • Na str 79 imate 5 stavkov in 5 sličic – poskusite jih povezat.

Kot vidite, gre za prihodnost. Slika, ki najbolj prikazuje prihodnost je verjetno slika D, ker gre za vedeževalko, ki Mattu napoveduje, kaj se bo zgodilo v prihodnosti.

3.

Prihodnost lahko izrazimo na več načinov. Preden nadaljujete, odprite priložen PPT, in si oglejte prvi način. Namreč gre za besedico WILL, ki dejansko pomeni (bom, boš, bo, bova, bosta, bomo, boste, bodo).

WILL´ FUTURE

Razlago iz PPTa prepišite v zvezek za vaje in se jo naučite na pamet.

Vaje za utrjevanje so navedene na zadnji strani PPTa.

Pridno delajte naprej. Srečno. MB.

 

 

 

(Visited 100 times, 1 visits today)