Pozdravljeni učenci!

Danes bomo preizkusili nekaj novega in se bomo, če bo vse po sreči, videli. Na sporočila v easistentu in nekaterim tudi na druge naslove sem poslala povezavo in ime sobe, v prilogi pa še razpored srečanj. Držite se časa. Pogovorili se bomo o vašem dosedanjem delu in o planih za naprej. Če se kdo ne znajde, naj me kar pokliče. Številko sem vam že zadnjič zapisala v kanalu.

V planu imam, da bomo videokonferenco večkrat uporabili, saj se bomo začeli učit tudi snovi, ki so nekoliko težje. Zato bi bilo res dobro, da se jutri vsi potrudimo in preizkusimo videokonferenco, da naslednjič ne bomo imeli več težav. Naslednjič se bomo zbrali kar vsi skupaj.


Najprej par besed o preverjanju znanja, ki ste ga zadnjič pisali.

Če naredimo analizo:

10 učencev bi pisalo 5 (odl). Štirje (4) učenci so pisali popolnoma brez napak. Bravo!

1 učenec bi pisal 4 (pdb), 6 učencev bi pisalo 3 (db), 3 učenci bi pisali 2 (zd), 5 učencev bi pisalo 1 (neg). 2 učenca nista oddala preverjanja.

Za 20 učencev me ne skrbi, za 7 pa zelo. Ugotovila sem, da nekateri niste natančno poslušali razlag in da delate napake, ki jih res lahko ne bi bilo. Postopek reševanja se je potrebno naučit. In to le tako, da dobro poslušamo razlago, razmišljamo in vadimo.

Poslala sem vam popravljena preverjanja znanja. Preglejte in popravite. Kdor je zdaj ugotovil, da dela napake, naj si še enkrat pogleda vse moje razlage in video posnetke. Nujno je, da odpravite napake.

Pošiljam vam še pravilne rezultate.


V nadaljevanju nas čaka pisno deljenje z dvomestnim deliteljem. Vendar bomo današnjo matematiko namenili ponovitvi deljenja z enomestnim deliteljem. To znate že iz 4. razreda, pa tudi v tem šolskem letu smo že večkrat delili, tudi pri tabli. Se spomnite kako gre?

V pomoč vam bo kratek vodnik skozi deljenje z enomestnim deliteljem.

 

V zvezek napišite naslov PISNO DELJENJE Z ENOMESTNIM DELITELJEM.

Prepišite si spodnji račun in poslušajte tudi razlago:

7 6 8 3 6 : 3 = 25612
1 6
1 8
0 3
0 6
= =

Nato v zvezek rešite naloge, ki so v učbeniku, str. 144/1; str. 145 (vse naloge). Pazite na to, kako boste pisali. Vsaka števka v svoj kvadratek. Pazite na pravilno podpisovanje.

(Visited 168 times, 1 visits today)