Hello students! Are you ready for some English? 🙂

 

PONAVLJANJE – PRISLOVI POGOSTOSTI

– V zvezku »exercise« najdi snov Prislovi pogostosti (Adverbs of frequency) in ponovi vse prislove, ki smo jih spoznali ter kam v stavku jih postavimo v kolikor imamo v stavku glagol BE ali pa kateri drug glagol.

KAHOOT – naloga za ponovitev Prislovov pogostosti:

  • Lahko uporabljate računalnik, ali pa si brezplačno naložite aplikacijo Kahoot v Trgovini Play na mobilnih telefonih.
  • Tokrat se gre se za hitrost, kot smo počeli pri pouku, ampak za pravilno rešeno igro.
  • NICKNAME (VZDEVEK): Lahko vpišete svoje ime ali si izmislite kakšno drugo, vendar mi morate v tem primeru sporočiti, kateri vzdevek ste si izbrali, da bom vedela, ali snov res razumete.
  • Vtipkate sledečo povezavo (link) – če uporabljate računalnik ali vpišete sledeči GAME PIN, če uporabljate aplikacijo na mobilnih telefonih:

https://kahoot.it/challenge/0650668?challenge-id=3e0845b5-d672-45e8-8dd8-1fd87e9c5539_1585844588428      ali      0650668  (game pin)

 

THE TIME

– UČB str. 70/1a: oglej si uro na sliki in v »exercise« zvezek napiši naslov THE TIME in preriši uro. Sedaj si oglej še spodnja videoposnetek:

https://www.youtube.com/watch?v=4jn2-Jv7DoE

https://www.youtube.com/watch?v=fq2tRfHu5s8

– UČB str. 70/1a: napisane ure razvrsti v pravilen vrstni red (začne se z TWO O’CLOCK konča pa s FIVE O’CLOCK).

– UČB str. 70/1b: v »exercise« zvezek po spodnjem primeru zapiši za vsako uro vprašanje in odgovor.

– UČB str. 70/2: v »exercise« zvezek napiši naslov DAILY ROUTINES. Na slikah je prikazan Kitty-jin dan, ti pa moraš slike (ki so že po vrsti) povezati s povedmi, ki so zapisane pod slikami. To storiš tako, da v zvezek napišeš številke od 1-9 (ki označujejo slike), zraven pa prepišeš pravo poved. NE PIŠI SAMO ČRK!!!!!!!!!

– DZ str. 46/1,2

 

Naslednji petek se bomo verjetno dobili na videokonferenci in preverili, ali ste se izražanja ure v angleščini dobro naučili. Skrbno spremljajte naš kanal, saj bodo tam objavljene vse nadaljnje informacije.

Na kanalu bom določene učence tudi pozvala, da mi poslikate določene naloge in mi jih pošljete.

LEP POZDRAV!

(Visited 185 times, 1 visits today)