Pozdravljeni, učenci 6. b!

Danes vas čaka še nekaj nalog, s pomočjo katerih boste spoznali, kaj je značilno za navodilo za delo, preizkusili pa se boste tudi v tvorjenju te besedilne vrste.

1. Odprite delovni zvezek na str. 63 in še enkrat preberite besedilo z naslovom Škatla za trakove.

2. Rešite 6., 7., 8. in 9. nalogo na str. 66 in 67.

Opoldne bodo v Kanalu objavljene rešitve. Preverite svoj zapis in ga primerjajte z rešitvami. Popravite morebitne napake in dopolnite manjkajoče.

3. V zvezek ZA JEZIK napišite naslov: NAVODILO ZA DELO. Natančno preberite, kar je zapisano v spodnji priponki, ter besedilo prepišite v zvezek.

4. DOMAČA NALOGA: V mrzlih dneh, ki so nas obiskali, nas ogreje topel napitek, npr. skodelica čaja, kakava ali vroče čokolade. Napiši navodilo za pripravo enega od navedenih napitkov. Besedilu daj naslov (npr. Priprava zdravilnega čaja/Priprava toplega kakava/Priprava vroče čokolade). Ne pozabi navesti sestavin in pripomočkov, ki jih potrebuješ za pripravo napitka. Pazi na to, da bodo koraki razporejeni v pravilnem zaporedju. Upoštevaj vse značilnosti besedilne vrste – navodila za delo. Pazi na čitljivost ter na jezikovno in pravopisno ustrezen zapis. Tisti, ki radi ustvarjate ali se izkažete z ročnimi spretnostmi, lahko napišete navodilo za izdelavo novoletne voščilnice, darilne škatlice, knjižnega kazala … Navodilu za delo v tem primeru dodajte tudi slikovno gradivo (narisano skico posameznega koraka).

Naloge ni potrebno pošiljati, pregledali jo bomo, ko se vrnete v šolo.

Uspešno delo vam želim!

Učiteljica Tanja

(Visited 117 times, 1 visits today)