Pozdravljeni, sedmošolci!

V tem tednu se pri Sodobni pripravi hrane srečamo na daljavo. Obravnavali bomo kakovost živil in jedi. Čakajo vas naslednje naloge:

  1. V zvezek napišite naslov Kakovost živil in jedi
  2. Na spletni strani poiščite vsaj prehranski obrat v našem kraju ali bližnji okolici
  3. Poiščite, katere znake kakovosti uporablja to podjetje pri pridelavi prehranskih izdelkov ter razložite, kaj posamezni znak pomeni. V pomoč naj vam bo spodnja preglednica (primer):

Prehranski obrat (ime): __________________________________________

IME ŽIVILAZNAK KAKOVOSTIPOMEN ZNAKA KAKOVOSTI
   
   
   

Če imate možnost, lahko poiščete izdelke prehranskega obrata iz naše okolice tudi v trgovini in iz embalaže izpišete znake kakovosti.

V zvezek napišite naslov Pomen varne hrane

V spodnji priponki preberite članek o varni hrani ter odgovorite na spodnja vprašanja.

  1. Zakaj mora biti hrana, ki jo zaužijemo, varna? Razloži.
  2. Kako lahko v domačem gospodinjstvu poskrbimo za varnost živil?
(Visited 45 times, 1 visits today)