Hello. Čeprav boste imeli ta teden pouk na daljavo, skrbno sledite razlagi in sproti delajte domačo nalogo. Ko se boste vrnili v šolske klopi, to kar bo preko zooma razloženo in obdelano, ne bomo ponovili. Če se boste že zdaj resno učili, ne boste imeli kasneje nobenih težav pri angleščini. Kot sem že v šoli povedala, je ta snov zgolj ponavljanje od lanskega leta. Če ste kaj pozabili, poglejte snov v lanskem zvezku.

Potrudite se, da boste vsi imeli naslednje naloge narejene do torka:

  • Zadnjič smo ponovili rabo opuščaja ( ‘ ) v učbeniku str 9 # 5. Najprej še enkrat ponovite, kar piše v obeh okvirčkih pri # 5 in nato naredite nalogi # 5A in 5B. Kot vidite, je treba pri obeh nalogah stavke napisati s ločili in velikimi začetnicami.
  • Nato boste ponovili še snov, ki jo zahteva # 6 – števnike, datume in ure. Snov imate v lanskem zvezku. Pri nalogi # 6 morate številke, datume in ure napisati s številkami in besedami

Npr:

  1. 1st January, 2017
  2. 1:15
  3. 8,365
  4. 4th July
  5. Pri nalogi # 7 povežite vprašanja 1 – 8 z odgovori a – h. Prvi je že narejen.

V torek, bomo vse navedene naloge pregledali skupaj in popravili med ZOOMovo učno uro in sicer ob 10:15.

LINK na ZOOM vam bom poslala na KANAL – 7.A TJA BOBEK le nekaj minut prej, ker bom v šoli. Zato ne odlašat s povezavo. Pritisnite samo na link in ko se odpre še na JOIN.

Nasvidenje v torek, ob 10:15.

Lp.

(Visited 121 times, 1 visits today)