Pozdravljeni učenci. Kljub dolgi odsotnosti gresta delo in učenje naprej. Mislim, da ste imeli dovolj časa si ogledat rešitve, ki sem jih že zdavnaj poslala na KANAL za 1. in 3. skupino, in primerjat svoje znanje.

Zdaj bomo šli s snovjo naprej.

Mislim, da dovolj dobro poznate oba sedanjika (PRESENT SIMPLE in PRESENT CONTINUOUS TENSE). Za nekaj časa bomo sedanjik zapustili in se osredotočili na dva časa, ki izražata dejanja v preteklosti. Namreč gre za PAST SIMPLE in PAST CONTINUOUS TENSE.

PAST SIMPLE že poznamo – ta čas izraža dejanja, KI SO SE ZGODILA IN KONČALA v enem trenutku v preteklosti. Večkrat ga rabimo, če hočemo izrazit zaporedje dejanj (dejanja, ki so se zgodila in končala eden za drugim).

In to smo videli v učb str 15 # 4A – ko smo ugotovili, kaj se je zgodilo Ani včeraj popoldne (yesterday afternoon)– nalogo smo tudi popravili. Prosim, če stavke preberete vsaj dvakrat na glas.

Oglejte si tudi dvogovor v učb str 14 # 2A med Jay-em in Ano in v exercise notebook izpišiste vse glagolske oblike iz besedila

Npr:

did you forget? / I went / you weren’t ……nadaljujte sami……

————————————————————————————————-

Kot sem vam že večkrat omenila, vsi angleški časi se pojavijo v dvojicah. Tako že poznamo dva sedanjika (PRESENT SIMPLE in PRESENT CONTINUOUS).

Prav tako za preteklik poznamo dva: PAST SIMPLE in PAST CONTINUOUS TENSE

Da bomo ugotovili razliko v rabi med tema dvema časoma, si boste ogledali tri primerčke v učb str 16 # 3. Vsak stavek preberite na glas in ugotovite, kako bi to prevedli po slovensko.

Vse tri stavke prepišite v exercise notebook in s svinčnikom dodajte slovenski pomen. Med vsakim stavkom spustite dve vrstici prazni.

Delo bomo nadaljevali skupaj jutri na ZOOMu in sicer s 1. skupino ob 8:15 in z 3. skupino ob 9:05.

Lp.

(Visited 115 times, 1 visits today)