Živjo fantje!

No pa ga imamo – zopet pouk na daljavo. Nekaterim je všeč, večina pa bi nas bila raje v šoli. Kot kaže, bo pouk na daljavo potekal dlje časa, zato bi vam dal  nekaj informacij, ki so jih dobili tudi vaši starši.

Ko so spomladi šole zaprle svoja vrata, smo mislili, da s športom ne bo težav, saj se je začelo lepo vreme, otroci ste bili dosti zunaj, ni vrag, da ste se tudi dodobra razmigali, nadivjali, naigrali in poskrbeli za svojo kondicijo.

Žal temu ni bilo tako. Na podlagi testiranj po šolah so ugotovili, da so upadle motorične sposobnosti za 13 odstotkov, močno pa se je povečal tudi delež predebelih otrok (kar za 20 odstotkov). Tudi sami ste videli, kako težko je bilo prve ure na stadionu. Rezultati tekov so bili zelo slabi .

Torej: to, da si ves dan zunaj in divjaš, ni dovolj. Prav tako ni dovolj, da greš vsak dan s psom ven, pa malo s kolesom ali pa z mamo na sprehod (mimogrede – ugotovili so, da starši zmorejo dosti manj kot vi in vas pri športnih aktivnosti celo ovirajo). Potrebno je biti aktiven vsak dan, vsaj 1 uro in sicer tako, da se zadihaš, da se ti dvigne srčni utrip in da se spotiš (ne glede na zunanjo temperaturo in oblačila). Potrebno je tudi narediti nekaj vaj za moč, gibljivost in koordinacijo. To smo se pri urah tudi pogovarjali! Večkrat sem vam tudi omenil in poudaril pomen športa za vaše počutje, koncentracijo….

Predlagam, da si pogledate včerajšnji (sobotni) prispevek na 24 ur ob 19,00 na POP TV – INŠPEKTOR.

Želel bi, da se zavedate, da vse kar počnete – počnete zase.  Izberite si dejavnosti, ki so vam všeč in jih boste vsak dan opravili.

 Ostanite zdravi .

                                                                                                Miran Čeligoj

                                                                                             

(Visited 31 times, 1 visits today)