Pozdravljene punce!

No pa ga imamo – zopet pouk na daljavo. Nekaterim je všeč, večina pa bi nas bila raje v šoli. Kot kaže, bo pouk na daljavo potekal dlje časa, zato bi vam dala  nekaj informacij, ki so jih dobili tudi vaši starši.

Ko so spomladi šole zaprle svoja vrata, smo mislili, da s športom ne bo težav, saj se je začelo lepo vreme, otroci ste bili dosti zunaj, ni vrag, da ste se tudi dodobra razmigali, nadivjali, naigrali in poskrbeli za svojo kondicijo.

Žal temu ni bilo tako. Ugotovili so, da so upadle motorične sposobnosti za 13 odstotkov, močno pa se je povečal tudi delež predebelih otrok (kar za 20 odstotkov). Tudi same ste videle, kako težko je bilo prve ure na stadionu. Meni se še ni zgodilo, da učenke na stadionu ne bi pretekle dveh krogov, letos pa je bilo takih primerov kar nekaj. Kje je šele Cooper?! Tudi rezultati so bili zelo slabi (jaz vas s tem nisem morila, ker verjamem, da ste se potrudile, vendar je bil upad sposobnosti očiten).

Torej: to, da si ves dan zunaj in divjaš, ni dovolj. Prav tako ni dovolj, da greš vsak dan s psom ven, pa malo s kolesom ali pa z mamo na sprehod (mimogrede – ugotovili so, da starši zmorejo dosti manj kot vi in vas pri športni aktivnosti celo ovirajo). Potrebno je biti aktiven vsak dan, vsaj 1 uro in sicer tako, da se zadihaš, da se ti dvigne srčni utrip in da se spotiš (ne glede na zunanjo temperaturo in oblačila). Potrebno je tudi narediti nekaj vaj za moč, gibljivost in koordinacijo.

Želela bi, da se zavedate, da vse kar počnete – počnete zase.  Izberite si dejavnosti, ki so vam všeč in jih boste vsak dan opravile. Seveda, bom tudi jaz objavljala navodila in boste včasih morale poslati kakšen posnetek ali fotografijo.

 Ostanite zdrave in kot so vedeli že stari Grki: zdrav duh v zdravem telesu!

                                                                                                 Eva

(Visited 30 times, 1 visits today)