Pozdravljeni učenci 6.b,

danes bomo obravnavali naslednji poglavji:

Tekočina v hrani in dodatki  v hrani. Vsa navodila za delo so napisana v spletni učilnici eAsistenta, kamor se morate prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom.

Navodila za delo (tudi v spletni učilnici):

Tekočina v hrani

1. S klikom na povezavo si oglejte dokumentarni film o vodi.

2. Preberite kratko poglavje z naslovom Tekočina v učbeniku na strani 50.

3. V spletni učilnici s klikom odgovorite na zastavljena vprašanja, ki se nanašajo na dokumentarni film in prebrano besedilo. 

Dodatki (aditivi) v hrani

1. V zvezek prepiši miselni vzorec o dodatkih v hrani (v priponki).

2. V učbeniku na str. 52 reši nalogo v modrem okvirčku (poišči sestavine petih izdelkov in izpolni preglednico. Na spletu pošči, zakaj uporabljamo posamezni dodatek v prehrani. Primer: kot konzervans, sladilo, sredstvo za vzhajanje, …).

Nalogo naredi v zvezek za gospodinjstvo.

Fotografijo rešene naloge pošlji do petka, 23. 10. 2020 do 18. ure.

Vsak učenec naj pošlje nalogo učiteljici, ki ga poučuje.

Sedaj pa kar na delo!

Fotografijo domače naloge, ki ste jo imeli za opraviti prejšnji teden (Rešena naloga na str. 42 v učbeniku) pošljite do srede, 21. 10. 2020, do 18. ure. Vsak učenec naj pošlje nalogo učiteljici, ki ga poučuje.

Učiteljici gospodinjstva

(Visited 220 times, 1 visits today)