Hello, class. I hope you’re fine. The weather is finally getting warmer and it feels good. Prejšnji teden smo se na Zoomu pogovarjali o prihodnosti in kako se prihodnost v angleščini izraža. Spoznali ste ‘WILL’ FUTURE. Ponovno si oglejte PPT in si osvežite spomin.

WILL rabimo, kadar izrazimo svoje MNENJE o nečem. (Spomnite se na mnenja, ki jih je dobila Mel od svojih sošolcev za prvo izdajo šolskega časopisa (učb str 80 # 2A). Vsa so bila napisana v WILL FUTURE v trdilni ali nikalni obliki (z WON’T). V zvezek ste jih razvrstili na optimistična (+) in pesimistična (-) mnenja, in naredili # 4A, B, C.

2.

V učb str 82, pa nam slika pri # 2A prikazuje drugo situacijo, pri kateri uporabljamo WILL – in to je PRI NAPOVEDOVANJU prihodnosti. Napovedi niso nikoli 100%, in zaradi tega se jim pridružijo besede, ki to tudi poudarjajo: npr: MAYBE, PERHAPS, PEOPLE SAY, THEY SAY, itd.

**** Namigi pri napovedih so navedeni v že prej omenjenem PPTu.****

= v glossary prepišite nove besede iz učb str 82 # 1 pod naslovom IMPORTANT EVENTS in jim dodajte slovenski pomen.

= za utrjevanje naredite vse vaje v učb str 86, ki jih niste še naredili. V DZu pa str 52 – 53 # 1, 2, 3, 4

Vaja # 2 gre za oglas za počitnice v Egiptu. Čeprav je slušna vaja, prepišite oglas v exercise notebooks V CELOTI in ga, kolikor lahko, poskusite dopolniti z manjkajočimi besedami ali izrazi. Ne skrbite, če vam ne bo vse šlo. Sestavek bomo skupaj rešili na Zoom uri ob 14:00.

———————————————————————–

Jutri, ponedeljek, 18.05.2020 ob 10:00 bo naslednja skupina učencev vprašana:

KAJA FATUR, MATEVŽ GRŽELJ, DADO FELIČ in JAKOB GRŽELJ.

Kratka Zoom učna ura pa bo tudi v ponedeljek, 18.05.2020 in sicer ob 14:00.

Upam, da boste do takrat naredili čim več navedenih vaj.

Link za 10:00 in 14:00 bom poslala na KANAL 7.B.

Srečno in lp.

MB.

(Visited 98 times, 1 visits today)