Pozdravljeni učenci,

počitnice so se zaključile in upam, da ste jih preživeli čim več časa na svežem zraku ter pripravili ali pomagali pri pripravi tudi kakšne vam najljubše jedi.

Tokrat na spodnji povezavi najdete idejo za pripravo jajčne omlete ali frtalje.

JAJČNA OMLETA ALI FRTALJA

Frtalja, znana tudi kot jajčna omleta, je stara slovenska narodna jed. Izvira iz Furlanije in je značilna primorska jed. Drugod po Sloveniji je znana kot jajčna omleta.

Pripraviš jo lahko iz različnih sestavin, ki so napisane v receptu. Najboljše pa so sveže, sezonske sestavine, katere rastejo na vrtu ali v naravi. Trenutno lahko uporabiš sveže šparglje, liste rmana, drobnjak, mlade liste čebule, česna, kasneje cvetove bezga…in tako pripraviš odličen zajtrk, malico, kosilo ali večerjo.

Jajčna omleta ali frtalja

(Visited 33 times, 1 visits today)