Pozdravljeni učenci,

pa smo dočakali petek in s tem začetek prvomajskih počitnic. JUHEJ!!!  

Danes bomo pregledali rešitve matematičnih nalog in ponovili družbo pred ocenjevanjem.

 

MAT- Ponavljamo in utrjujemo

V spodnji priponki imate rešitve zadnje naloge. Preglejte in popravite napake, saj je pomembno, da imate prav, ker so naloge takšne, kot bodo v ocenjevanju.

REŠITVE-PONAVLJAMO IN UTRJUJEMO

V spodnji priponki vam prilagam različne naloge. Da ne boste iskali nalog po spletu, sem za vas pripravila naloge po vseh sklopih, ki jih bomo ocenjevali. VSEH NALOG NI POTREBNO REŠITI. Rešujte vsakih po malo, pa več tistih, kjer mislite, da ne znate. Če bo kdo še imel težave, naj mi piše v kanal in mu bom po počitnicah še enkrat razložila.

MAT-PONAVLJAMO IN UTRJUJEMO ZA USTNO OCENJEVANJE

 

DRU- Ponavljamo in utrjujemo

V torek ste v google obrazcih reševali Preverjanje znanja o naravnih enota Slovenije. Pregledala sem vaše rešitve in sem z vašim znanjem zadovoljna.

Če bi ocenjevali po spodnjem kriteriju bi bilo kar devet odličnih ocen, sedem prav dobrih, sedem dobrih ocen in žal tudi ena zadostna in ena nezadostna ocena.

KAKŠNO OCENO BI DOBIL (ČE BI ŠLO ZARES) SI OGLEJ V KRITERIJU.   

0-40=1 (nzd), 41-51=2 (zd), 52-62=3 (db), 63-71=4 (pd), 72-79=5 (odl)

Si vesel, ali se bo potrebno še malo učiti?

Kot sem rekla, se je treba podpisati z imenom in priimkom. Zatorej ne vem kdo je Arči, nisem pa dobila rešitev še od Maje, Mateja in Emana. Test je odprt, torej ga vsi trije rešite še danes.

Od vas sem tudi pričakovala, da mi boste vsi poslali miselni vzorec za obsredozemski svet, vendar trije učenci še vedno tega niso storili. In da mi boste vsi poslali preglednico z vsemi naravnimi enotami, tudi tukaj pričakujem še štiri preglednice.

KOT DOBER ZGLED PRILAGAM PRIMER VZORNEGA MISELNEGA VZORCA OBSREDOZEMSKEGA SVETA (Ajda) IN PREGLEDNICE VSEH NARAVNIH ENOT (Veronika). Preberite in si dopišite oz. popravite svoje MV ali PREGLEDNICE.

Kot vam že ves čas pišem, bo to tudi del ocene, ki jo boste pridobili po počitnicah. Bo v obliki miselnega vzorca oz. preglednice, zato vam za vajo in utrjevanje snovi prilagam delovni list s podobnimi primeri. Če lahko natisnete liste, to naredite, v nasprotnem primeru pa si naloge prepišite. 

DRU-PONAVLJAMO PRED OCENJEVANJEM

Predvsem delajte na tem, da boste znali primerjati naravne enote med seboj (glede na relief, lego, gospodarske dejavnosti, druge značilnosti, …..)

BRALNI KOTIČEK: 

Ker so pred vrati počitnice je več časa tudi za branje. Kot smo dogovorjeni v bralnem kotičku, boste v času počitnic prebrali poljubno knjigo, ki jo imate doma. Prilagam pa vam tudi povezavo do zanimive knjige z naslovom
KNJIGA O KORONAVIRUSU ZA OTROKE: 

https://mcusercontent.com/47c7778b9516854695c457db0/files/915591e6-b164-400f-a707-924d2de796eb/Koronavirus.pdf?fbclid=IwAR3EM6QEL_eXtDr1QF-wpy6s-H6oNrVWrGjBvVdFcHsrguIHpsWfqvLJn9I

ŽELIM VAM TOPLE, SPROŠČENE, VESELE PRVOMAJSKE POČITNICE,
UČITELJICA NADJA
(Visited 298 times, 1 visits today)