Hi. We’ve got a lot to cover till the end of the school year. Hopefully we’ll be back at school by the middle or the end of May. Until then we have to do our best to get as much done online  as possible….So, get your thinking caps on!!!

—————————————————————–

Zelo me skrbi neresnost, ki jo nekateri imate do angleščine. Snov, ki jo bomo predelali tukaj, ne bom ponavljala v šoli. Nekateri bistri učenci delajo premalo. Najbolj me skrbijo časi, ker jih nekateri še danes slabo obvladate. Čase se je treba naučiti na pamet!!! Tukaj ni debate!!! Prav tako nepravilne glagole. Radovedna sem, koliko vas je, ki ste vsaj enkrat nepravilne glagole ponovili ustno in pisno  odkar ste doma…..verjetno nihče.

V učni skupini vas je 16. Do danes je DL (odvisne stavke) naredilo 9. Kaj pa ostali učenci???? Kaj za vas ne velja domača naloga??

Od poslanih je en učenec pisal vaje 3/10. Ko mi je DL drugič poslal, si pisal 5/10. Se pravi, da še zdaj ne zna ne formule in ne časov za prvo skupino odvisnih stavkov. Drugi učenec je pisal 1/10, kar se mi zdi premalo zanj. DL mi ni drugič oddal, in ne vem, če bi znal napake popravit ali ne. Večina učencev v tej skupini, meni, da je vsaka stvar samoumevna, in da jo avtomatično znate, ne da bi si sploh vzeli malo časa, da bi določene zadeve z razumevanjem prebrali in se na pamet naučili.

JA, na pamet!!! SLOVNIČNA PRAVILA MORATE ZNATI NA PAMET!

Če bo šlo tako naprej, vas bo čakala trnova pot v srednji šoli……Dobro premislite.

———————————————————————————————————–

Ta ura bo namenjena ponavljanju snovi za nazaj.

Pripravila sem nekaj DL. Predlagam, da jih natisnete, rešite in spravite v mape. Slovnična vprašanja bodo med nastopom zajela tudi tekočo snov.

JUTRI (SREDA) bomo imeli ZOOM učno uro že DOPOLDNE, ob 10:30, ker je dopoldne boljša povezava. Popravili bomo vaje iz DL, tako da naredite čim več vaj, da boste lažje sledili in tudi sodelovali. Pogovorili se bomo o vašem govornem nastopu. Lp.MB.

1st Conditional clauses  

 Scan0523      

REVISION EXERCISES

 

 

 

 

(Visited 101 times, 1 visits today)