Hi! Welcome back everyone. I hope you had a nice Easter holiday. We’ve got a lot to do before your next break, 1st May holidays. They’re just around the corner. So, let’s start.

Malce sem razočarana, ker večina vas mi ni poslala projektne naloge, ki sem jo dala 8.4. Kot sem že napisala v Kanalu, so mi nalogo poslali samo trije učenci. Navodila vam ponovno pošiljam in pričakujem, da mi jo boste vsi poslali najkasneje do konca tega tedna.

PROJEKTNO DELO: (navodila)

  • Izberite štiri teme od naštetih iz učbenika str 58 # 1A
  • Preko brskalnika (google) utipkajte: newspaper headlines and stories + IME TEME
  • iščite izbrane teme ter naslovne stavke zgodb, ki so povezane z njimi
  • V WORD DOC. napišite temo in naslovni stavek, ki ste ga našli na internetu. (Pri tem pazite, da ne bodo stavki, ki ste jih našli, prezahtevni oziroma, glejte, da boste znali razbrati čas oziroma, če gre za tvornik ali trpnik. Če je primer pretežek, najdite lažjega.
  • Analizirajte vsak stavek na isti način kot ste stavke v učbeniku str 58 # 1A.
  • POŠLJITE SVOJE DELO KOT PRILOGA  (naslovi ga PROJEKTNO DELO + tvoje ime) in sicer  NA KANAL 9.A/B, SPOROČILO oz na mojo e-pošto.

Primeri lanskega 9.razreda:

HEALTH: Were eating healthier (at least at home)

Tense: PRESENT CONTINUOUS TENSE (affirmative)

ACTIVE

 

THE ENVIRONMENT: SOS 54 years ago warned about vanishing glaciers

Tense: PAST SIMPLE TENSE (affirmative)

ACTIVE

————————————————————————————————————————————–

NOVA SNOV:

1.

Ponovimo PRESENT PERFECT TENSE z vajami:

  • učb str 66 – 67 (Check that you can) / DZ str 48 – 49 VSE

Present Perfect T. je sicer zadnji čas, ki se ga boste učili v osnovni šoli. Ko se vrnete v šolske klopi, bomo utrjevali in preverili vse čase, ki jih znate, da boste, kolikor se da, pripravljeni za srednjo šolo. Bodite dosledni, in sproti se učite, da vam ne bo srednja šola delala težav že na samem začetku……IN pridno ponavljajte NEPRAVILNE GLAGOLE!!!

2.

Nova snov nas čaka v učbeniku na strani 72 – CELEBRATIONS (praznovanja)

Besedišče povezano s praznovanji se nahaja pri # 1A in B.  Pri A gre za voščila ob določenemu praznovanju. Pri B, pa so stvari povezane z določenimi praznovanji. Besedišče boste napisali v glossary pod naslovom SPECIAL OCCASIONS in dodali slovenski pomen. Poleg tega, boste na internetu našli imena za vsaj 5 praznovanj in jih dodali v glossary.  Naredite DZ str 50 # 1

*****Kot vidite nisem dala veliko nove snovi, ker boste pripravljali in oddali projektno delo do konca tedna, in Lana in Patrik bosta naslednji teden predstavila vsak svojo temo.

Prosim, če naredite večino vaj že jutri dopoldne, da boste bolj pripravljeni na ZOOM učno uro popoldne ob 14:00. O morebitnih težavah se bomo na ZOOMu pogovorili.

Srečno in  lp. MB.

 

 

 

(Visited 78 times, 1 visits today)