Hello dear friends! How are you today?

Upam, da ste dobro. Nedelja je bila res lepa, čeprav vetrovna. Upam tudi, da niste imeli večjih težav s prejšnjimi nalogami.

Pa začnimo:

1.

Če hočemo vprašat koliko je ura, rečemo: What’s the time? /ali / What time is it?

Če pa hočemo vprašati ob kateri uri nekdo nekaj dela, rečemo: What time do you……?

V zvezek za vaje napišite naslov: WHAT TIME DO YOU….? In za vsako sličico v učb str 56 boste vprašali ob kateri uri osebe delajo to kar delajo. Vendar na vprašanja boste tokrat odgovorili zase. Zaenkrat, prosim, če bi v odgovorih rabili samo polne ure, se pravi, samo …one o’clock, two o’clock, three o’clock, in tako naprej.

Npr:

  1. What time do you get up? – I get up at six o’clock.
  2. What time do you have breakfast? – I have breakfast at seven o’clock.
  3. What time……
  4. ….

2.

Vaja za utrjevanje:

V učb str 57 # 2 je igrica, kjer boste ugibali za katero osebo gre. Podobna je igrici na strani 45, ki smo jo že igrali med poukom. Čeprav trenutno niste v razredu, lahko izvedete igrico po telefonu s prijateljem – enkrat eden ugiba, enkrat drugi. Lahko se igrate tudi s starši, brati, sestrami. Lahko tudi tekmujete za točke, kdo jih bo več dobil. Zmagovalec dobi nekaj sladkega, recimo, čokolatin;)))

Pravila igre.

Nekdo si izbere eno od danih oseb (Carla, Holly, Mike ali Paul). Drugi tekmovalec ugiba katerega junaka je prvi izbral tako, da postavi vprašanja, ki začnejo z What time do you…? Vprašate lahko samo tri vprašanja preden poskušate ugibati za koga gre. Odgovori morajo biti v celih stavkih, drugače, tisti, ki odgovarja na kratko, ne sme ugibati. Oglejte si primer, ki je že dan.

3.

Vaje za utrjevanje: DZ str 47 # 1, 2

# 1 je kratka slušna vaja. Posnetek sem dodala, ker velika večina vas nima dostopa do audio posnetkov

POSNETEK:

 

# 2 – ta vaja zahteva samo vprašanje in odgovor samo s prikazom ure. Vprašate najprej sebe in nato prijatelja ali člana družine, s katerim ste igrali igrico. Vendar, prosim, če prikažete  samo polne ure tudi pri tej nalogi.

Vsem skupaj lep pozdrav. MB.

 

 

(Visited 124 times, 1 visits today)