Guten Tag!

Rešitve za opravljene naloge iz prejšnjega tedna boste našli na Kanalu NI1.

Danes gremo naprej s snovjo.

1.

Za začetek naredite nalogo v učbeniku stran 49 #15 po danem vzorcu o Thomasu. Če ste že katerega predstavili, prestavite še ostale. Ne pozabite upoštevati pravilo z HABEN: Ich habe / du hast / er, sie, es hat  + (samostalnik v 4.sklonu) = EINE (ž) / EINEN (m) / EIN (sr)

2.

KEINE je nasprotno od EIN in se na isti način uporablja oziroma sklanja. ‘Kein’ pomeni: nič, nobeno, nobena, nobenega

V učbeniku str 50 imate igrico spomina, ki jo žal ne moramo igrati. Vendar iz primerov boste vseeno lahko izpisali stavke in sicer v zvezke.

Npr: Tobias hat zwei Brüder.  Elisa hat einen Bruder und eine Schwester…itd.

3.

Člane družine smo že obravnavali. Zapisali ste jih v zvezke. Preverite, če so naloge v DZu str 31 # 1, 2, 3 že narejene. Če niso, jih naredite.

————————————————————————————————————-

SKEČI:

Priložila sem skeče: Dialog A (skupina Tosja) in Dialog B (skupina Lana). Priložila sem tudi posnetek za izgovorjavo, da se boste lažje naučili na pamet. Prvi je dialog A, drugi dialog B.

NEMŠČINA 1 – dialog A

NEMŠČINA NI1- dialod B

Vsakemu sem že dodelila vloge. Zgoraj levo so kratice vlog. Dialog B, Lanina skupina, sem povsem spremenila, ker vaš ni bil dobro sestavljen.

Svoj dialog sprintajte, poslušajte ga na posnetku in berite ga večkrat na glas. Bodite pozorni na izgovorjavo. Nato se osredotočite na svojo vlogo in se jo počasi naučite na pamet.

Si bomo še kaj dorekli okoli teh dialogov na kanalu. Zaenkrat toliko. Bodite dosledni in pridno delajte naprej. Lp. MB.

(Visited 52 times, 1 visits today)