Pozdravljeni učenci, pozdravljeni starši!

Pa smo že v drugem tednu pouka na daljavo. Upam, da ste se čez vikend spočili od šole in izkoristili čas za sprehode v naravi. Ne pozabite, tudi gibanje v naravi je del športne vzgoje.

Od danes naprej boste imeli vse naloge, ki vas čakajo v posameznem dnevu, le na enem mestu. Posebej bo le TJA, GUM in izbirni predmet italijanščina. KO BOSTE REŠEVALI NALOGE V ZVEZKE, SI V DESNI KOT ZGORAJ NAPIŠITE DATUM REŠEVANJA in DAN. Dodala bom tudi naloge, ki vam jih ne bo potrebo nujno narediti, bodo bolj za zabavo ali željo po novem znanju. To bom pri vsaki nalogi tudi zapisala.

Spoštovani starši, naj vas spomnim, da je delo na daljavo namenjeno samostojnemu delu učencev, poskušajte jim pomagati samo toliko, kot je to zares potrebno. Še posebej jim pomagajte pri uporabi IKT-ja. Prosila bi vas, da mi preko eAsistenta posredujete povratne informacije glede učenja na daljavo, vaše dileme, pomisleke, pohvale, ….. (uporabniška imena in gesla sem vam poslala že prejšnji teden), da vam bom lahko delo olajšala, tako vašim otrokom, kot vam, ki ste v tej situaciji zelo pomemben člen v izobraževanju na daljavo.

ŠPO: Za začetke si oglejte oddajo IZODROM, kjer boste bolj pri koncu posnetka (27min 20s) našli vaje za atletsko abecedo in še nekatere druge vaje. Če bo vreme postalo bolj prijazno, pojdite ven in jih opravite zunaj, v nasprotnem primeru lahko vaje opravite tudi v notranjih prostorih.

IZODROM  https://otroski.rtvslo.si/avacc/media/play/id/174679078/section/televizija

Če vam noče zagnati poskusite tukaj:

https://otroski.rtvslo.si/avacc/media/play/id/174679078/section/televizija ali povezavo kopirajte in jo zaženite v Googlu.

PA ŠE NEKAJ ZA ZABAVO: Veliko dobrih idej za vadbo doma, v stanovanju:

https://www.youtube.com/watch?v=uRUMQSfs-8I&feature=youtu.be&fbclid=IwAR19cgtA9avAdDIOFzxQKPkonLBJR7cL3eO3HTTdW2Cfdbeyq0XUBW5Dr9E

https://www.facebook.com/264292630263249/videos/658176248328377/

LUM: Strip-kolesarjenje Kot ste mi pisali, pridno izdelujete strip na temo kolesarjenja. Ni vam treba hiteti, za to nalogo imate še teden dni časa, do naslednjega ponedeljka (30.3.), ko dobite novo nalogo. Bodite ustvarjalni, upoštevajte elemente stripa, ki sem vam jih priložila v PP.

NALOGA ZA VEDOŽELJNE (NI OBVEZNO, MOGOČE, KOT IDEJA) Če bi se pa kdo rad poigral in še računalniško ustvaril strip, pripenjam: Stripgenerator:  http://stripgenerator.com//  Če vam kaj uspe, bom vesela vaših prispevkov.

SLJ-Upam, da vam je uspelo napisati svoj prvi doživljajski spis, z vsemi nasveti, ki ste jih dobili prejšnjo sredo. Nekatere spise sem že dobila v elektronski obliki in jih bom z veseljem prebrala ter poslala možne izboljšave. Če imate možnost, ga pošljite tudi ostali. V nasprotnem primeru mi ga boste oddali, ko pridemo nazaj v šolo.

V tem tednu boste reševali naloge, ki vam jih bom sproti pošiljala. Vse naloge so narejene tako, da z njimi utrjujete pravilno pisanje spisov. Prvo in drugo nalogo naredite vsi učenci, tretjo nalogo pa naj se jo lotijo le tisti, ki si jo želijo in znajo. Pri 2. nalogi najprej poveš staršem ali starejšim bratom in sestram besedilo v 3. osebi, nato ga v 3. osebi še prepiši v jezikovni zvezek. Pri 3. nalogi imaš zgled kako razložiti spodnje štiri primere (od 1. do 4.). To nalogo imate do srede.

SLJ-DL-VAJE ZA PISANJE DOŽIVLJAJSKEGA SPISA (1.del)

Veliko veselja pri delu ti želim,

tvoja učiteljica Nadja

(Visited 269 times, 1 visits today)