Pozdravljeni učenci,

od ponedeljka naprej bo pouk potekal malo drugače. Ker vem, da ste dosledni in pridni verjamem, da boste naloge opravljali sproti in vestno. Ko se zopet vidimo,bomo vse pregledali, ponovili in razložili vse tisto kar ne boste razumeli ali znali. Pošiljala vam bom sproti, za vsak dan. Če pa kaj ne bo jasno, razumljivo, bom vesela, če mi boste to napisali, poskušala vam bom razložiti. Ker vas je večina vse zvezke vzela že domov bomo delali kar po učbenikih in DZ, za tiste, ki pa jih nimajo bom poskušala vse sproti skenirano pošiljati ali pa boste dostopali do vsebin preko interneta.

SLJ: Pripoved o doživetju (Kako napišemo doživljajski spis).

Prejšnji teden smo se pogovarjali o zgradbi besedil (uvod, jedro, zaključek), tako da že nekaj vemo. Sedaj bomo to nadaljevali in v roku enega tedna spoznali kako pravilno napišemo doživljajski spis. Nato bomo začeli pisati spise.

V SDZ2.del, str. 4 si preberite pripoved o doživetju Moje počitnice (preberite si jo vsaj trikrat na glas). Nato rešite 2.nalogo v jezikovni zvezek ali na črtni list (če nimaš doma zvezka), ki ga boš kasneje prilepil v jezikovni zvezek. Odgovarjaj v celih povedih, pazi na lepo pisavo in slovnične napake.

3.nalogo reši v SDZ-ju, nato povedi v pravilnem vrstnem redu prepiši v zvezek. Pazi na pisavo in slovnične napake.

Nato reši še 4., 5., 6. in 7. nalogo  (7.nalogo imaš še na strani 8, obrni list).

Želim ti lep začetek tedna,

tvoja učiteljica Nadja

scan0003

(Visited 80 times, 1 visits today)