Pozdravljeni učenci,

danes imamo na urniku NIT, SLJ, TJA IN DRU.

Navodila za delo sledijo v nadaljevanju:

NIT – imeli bomo ZOOM ob 10.00. Povezavo boste dobili v komunikacijo. PO ZOOMU BOSTE ZA DOMAČO NALOGO IZ NIT BOSTE POTREBOVALI NASLEDNJI DL:

Če ga ne morete natistniti, si ga natančno prerišite in prepišite.

SLJ – včeraj smo brali besedilo URA V STOLPU BIJE TRINAJST (berilo, str. 50), prebrali smo tudi vprašanja in ustno odgovorili na njih. Danes pa morate na vprašanja odgovoriti pisno. Najprej napišite naslov besedila, ime avtorja, nato pa napišite odgovore na vprašanja v celih povedih. Pred pisanjem oz. odgovarjanjem morate seveda najprej besedilo 2 x prebrati. Enkrat tiho, drugič glasno. Mogoče bi bilo dobro, da se pri glasnem branju posnamete s telefončkom in si nato posnetek predvajate. Slišali boste, kako dobri bralci ste.

DRU – zaključili smo z obsredozemskim svetom. Danes naredite povzetek vsega, kar smo se o obsredozemskem svetu naučili. Naredili boste MISELNI VZOREC. V njem naj bodo zajete naslednje točke:

  1. LEGA
  2. RELIEF
  3. PODNEBJE IN NJEGOVE ZNAČILNOSTI
  4. O VPLIVU MORJA NA POKRAJINE
  5. DELITEV OBSREDOZEMSKIH POKRAJIN
  6. IMENA OBSREDOZEMSKIH POKRAJIN
  7. OPIS OBALE (DOLŽINA, OBLIKA,MESTA, PREBIVALSTVO, GOSPODARSTVO)
  8. OPIS BRKINOV (RELIEF, VPLIV MORJA, VEČJE MESTO, GOSPODARSTVO)
  9. OPIS KRASA (POSEBNOST POKRAJINE, VEČJE MESTO, GOSPODARSTVO)
  10. OPIS GORIŠKIH BRD (IME PREBIVALCEV, RELIEF, GOSPODARSTVO)
  11. OPIS VIPAVSKE DOLINE (RELIEF, ZNAČILNOSTI IN GOSPODARSTVO, VEČJA MESTA)
  12. PRETEKLOST OBSREDOZEMSKEGA SVETA (BENEŠKA REPUBLIKA, ODPRTJE ŽELEZNICE, PRIMORSKE JEDI, POSEBNOST – LIPICANCI, ŠKOROMATIJA)
  13. REKE V OBSREDOZEMSKEM SVETU (to je točka, ki jo naredite ob zemljevidu; na njem poiščite obsredozemski svet in bodite pozorni na večje reke, izpišite njihova imena)

Miselni vzorec naj bo narejen v vašem zvezku od družbe čez 2 strani. Uporabite različne barve in ga dopolnite s svojo risbo. Naslednji petek bomo mislene vzorce pregledali.

V preizkusu znanja iz družbe, ki ga bomo pisali v mesecu juniju bo tudi ta snov, zato bodite pridni in se potrudite. PRIPOROČAM, da se učite sproti – pri DRUŽBI učenje tik pred zdajci ne prinaša dobrih sadov.

(Visited 188 times, 1 visits today)