Na OŠ Pivka smo zelo ponosni, saj smo bili na tekmovanju iz znanja Vesele šole izredno uspešni. Naša učenka Tajda S. je dosegla res izjemno zlato priznanje na državnem tekmovanju, Daša Z.pa odlično srebrno priznanje. Julija B., Jakob K., Luka P., Žan M. in Jan M. so dosegli bronasto priznanje.

Na OŠ Pivka že vrsto let uspešno poteka interesna dejavnost Vesela šola in se jo udeležujejo izredno pridni in motivirani učenke in učenci. Vsako leto posežemo po kar nekaj srebrnih državnih priznanjih, v letošnjem letu pa smo prvič dosegli zlato priznanje, kar je res izjemen uspeh. Čeprav nas izraz Vesela šola nekako zavaja, je to izjemno težko tekmovanje, ki od tekmovalcev terja ogromno znanja, dosežejo pa ga z veliko vloženega prostega časa, truda, dela in motivacije in volje.

Kako potekajo priprave? Učenci se skupaj z učiteljico skozi celo šolsko leto pripravljajo na tekmovanje iz znanja, ki je dvostopenjsko: šolsko v mesecu marcu in državno, ki je vedno v mesecu aprilu. Sodelovanje v interesni dejavnosti in seveda tekmovanje v znanju Vesele šole učencem ponuja dobro podlago za nadaljnje učenje in bogato širi poznavanje različnih področij. Na tekmovanje se lahko prijavijo učenci od 4. do 9. razreda OŠ. Najboljši učenci na nivoju države se udeležijo tudi državnega tekmovanja in lahko postanejo državni prvaki Vesele šole. Dobra uvrstitev na veselošolskem tekmovanju v 8. in 9. razredu pa učencem poleg veliko znanja prinese tudi srebrno ali zlato državno priznanje in tako prinaša točke za pridobitev Zoisove štipendije.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke!

(Visited 8 times, 1 visits today)