V ŠOLSKI KNJIŽNICI BRANJE NE POZNA MEJA

16. 11. 2020 – 20. 11. 2020

Pozdravljeni bralci!

Sporočam ti, da si lahko tudi ta teden v četrtek izposodiš knjigo med 10. in 13. uro. Če pa pred tem časom pogrešaš branje, ti predlagam, da pobrskaš po spodnjih povezavah, ki ti omogočajo digitalen dostop do literature in pisane besede.

V nadaljevanju nate čakajo povezave do različnih otroških in mladinskih revij, do pravljic in pa do spletne strani, kjer se lahko pozabavaš z ugankami, različnimi igrami, izštevankami in deklamacijami.

Veliko bralno-zabavnih užitkov ti želi tvoja knjižničarka.

Kako iščem po spletni strani Wikivir?

Najprej v spletni brskalnik vtipkaj besedo Wikivir ali spletni naslov https://sl.wikisource.org/wiki/Glavna_stran. V okenček »Iskanje po Wikiviru« vpiši naslov knjige, besedila ali pa ime in priimek avtorja – spletna stran ti že sama ponudi zadetke. Odpre se ti možnost iskanja različnih literarnih del, ki jih lahko bereš s pomočjo računalnika.

Priporočam ti še obisk dveh bogatih knjižnic na daljavo, ki ju je vredno raziskati:

• Za branje e-knjig v iskalnik vtipkaj besedo Biblos ali spletni naslov: https://www.biblos.si/. Na Biblosu si lahko izposodiš e-knjige ali jih kupiš. Če si član Osrednje knjižnice Celje in imaš geslo za Moj COBISS (Moja knjižnica) se v sistem prijaviš tako, da vpišeš sikce in tvojo člansko številko. Geslo je enako kot tvoje geslo za Moj COBISS, ki so ti ga v knjižnici dodelili. Brezplačno izposojeno knjigo lahko preneseš na mobilni telefon, tablični računalnik ali bralnik z e-črnilom.

• Zvočne knjige lahko poslušaš z aplikacijo Audiobook https://www.audibook.si/. Prenesi mobilno aplikacijo in poslušaj avdio knjige.

SLOVENSKE OTROŠKE IN MLADINSKE REVIJE

Revija Zmajček: https://www.zmajcek.net/otroci/igrarije/

Revija Ciciban: https://www.mladinska.com/ciciban

Revija Pil: https://www.pil.si/

Revija Gea: https://www.mladinska.com/gea

Revija Moj planet: https://www.mladinska.com/moj_planet/domov

PRAVLJICE

Nekoč je bila…

Leonardov veliki sen

Dobrodošli

https://www.youtube.com/watch?v=VZ8DxOm9z8c SKOZI IGRO SE UČIMO

(Visited 31 times, 1 visits today)