Dobro jutro učenci.

Prebudili smo se v sončen, vendar mrzel ponedeljek. Da prebudimo možgančke bomo najprej ponovili tiste tri vaje, ki smo jih delali v šoli (vaje za možgančke). Vam je uspelo? Vsak dan ste boljši in hitrejši, le tako naprej.

Danes nas čaka ZOOM videokonferenca ob 10.00, kjer se bomo pogovorili o pravilih pouka na daljavo in seveda malo pokramljali. Še pred tem pa se lotite matematičnih besedilnih nalog, ki jih bomo tudi preverili na ZOOM-u ob 10.00.

MATEMATIKA-Pisno množenje z enomestnim številom (besedilne naloge)

Najprej ponovite poštevanko, ki jo najdete na naslednji povezavi: https://www.thatquiz.org/sl-1/matematika/aritmetika/

Sedaj odprite učbenike na str. 51 in rešite vse besedilne naloge na tej strani (od 4. do 11.naloge). Napišite naslov Pisno množenje z enomestnim številom-reševanje besedilnih nalog, 51/4, ….. Ob 10.00 na ZOOM-u preverimo rešitve, tako, da morate do 10.00 ure imeti narejene vse naloge.

NE POZABI NA ZOOM OB 10.00!!!!

  • KAKO SE PRIDRUŽITE?
  • SLEDITE NAVODILOM.
  • Kliknete na link, ki vam ga bom poslala v kanal.
  • OPEN LINK
  • I AGREE
  • JOIN WITH VIDEO
  • POČAKAŠ
  • JOIN WITH COMPUTER AVDIO
  • V kolikor se ne boste mogli prijaviti, mi lahko sporočite preko komunikacije – kanal in kje ste imeli težave. Poizkusili jih bomo rešiti čim prej, da se boste naslednjič lahko prijavili.

SLOVENŠČINA-Kaj je pesem?

Pripravila sem vam PPT. Predvajajte si ga – ko se PPT odpre, kliknite na diaprojekcija in si ga natančno oglejte ter preberite in izvedeli boste:

  • Kaj je književnost, v katere zvrsti jo delimo?
  • Kako prepoznamo pesem? Kako je pesem napisana?
  • Kdo piše pesmi?
  • Kaj je značilno za pesmi?
  • Katere vrste pesmi obstajajo?

Ob PPT-ju boste naredili nekaj vaj z rimami.

SLEDIJO NALOGE:

  1. V zvezek od književnosti boste izdelali miselni vzorec, ki naj zajema vse zgornje ugotovitve. Naslov naj bo POEZIJA.
  2. Še enkrat samostojno preberite pesmico, ki je v vašem berilu na str. 7 in ima naslov Kako napišete pesem?
  3. Pesem preberite čimbolj interpretativno, doživeto, poudarite določene besede.

Oglejte si filmček, ki je na povezavi:https://www.youtube.com/watch?v=Ir-5rKZWUos

4. Zanimiv je tudi naslednji filmček, ki so ga posneli s pesnikom Andrejem Rozmanom – Rozo: https://www.youtube.com/watch?v=UVbjw7NhFB4

DOMAČA NALOGA

  1. Ko boš naredil vse zgornje naloge, si pripravljen še za zadnji podvig: v zvezek boš napisal čisto svojo pesmico in jo tudi ilustriral. V torek nam boš to pesmico tudi prebral. Pregledali bomo tudi miselne vzorce.
  2. Navodila, kako pesem napisati, so v PPT-ju ter v pesmi Kako napišete pesem.

LUMJesen je lepa (USTVARJAMO Z NARAVNIMI MATERIALI)

Narava nas vsakodnevno preseneča in navdihuje z pisanimi barvami listja dreves in drugih rastlin. Jesen je čudoviti letni čas, izjemno pisan, sadje in zelenjava dohitevata zadnji vlak, da dozorita in liste nam vsak dan ponuja drugo barvo. Kljub hladnemu vremenu, se ob toplih barvah počutimo prijetno. Šelestenje listja pod nogami nam vzbuja prijetne občutke in nas pomiri.

Vaša naloga bo zelo prijetna in kreativna. Odšli boste v naravo in nabrali listje dreves, ki naj bo različnih barv ter različne jesenske plodove, tudi manjše kamenje je dobrodošlo.

Nato boste na večjo podlago, ki je lahko poljubne barve (lahko enostavno uporabite karton za podlago ali ga celo pobarvate), oblikovali poljuben motiv iz nabranega materiala. Bodite kreativni in izvirni, pustite domišljiji prosto pot.

Poslikajte vaše izdelke in mi jih pošljite najkasneje do srede, 11.11.2020 v kanal.

V pomoč prilagam primer.

ŠPO-Hoja v naravi in atletska abeceda

Po vseh opravljenih nalogah si privoščite sprehod v naravi, ki naj bo bolj hiter, med njim pa lahko opravite vaje atletske abecede, ki smo jo nazadnje delali v šoli. Prilagam tudi posnetek za v pomoč. Vaje so od 27.20 dalje.: https://otroski.rtvslo.si/avacc/media/play/id/174679078/section/televizija

Tako, pa smo prišli do konca. Se vidimo jutri.

Učiteljica Nadja

Želim vam veliko ustvarjalnih užitkov.

(Visited 458 times, 1 visits today)