Pozdravljeni moji učenci.

POZDRAVLJENI!!

Pa smo zopet pri pouku na daljavo. Upam, da ste se dodobra spočili, saj ste imeli kar dvotedenske jesenske počitnice, zato upam, da ste pripravljeni za nove učne podvige. Verjamem, da nam bo vsem skupaj tokrat lažje, saj imamo kar nekaj izkušenj iz spomladanskega obdobja.

Za začetek se bomo v ponedeljek dobili na ZOOM-u ob 10.00, kjer se bomo pogovorili o poteku pouka na daljavo in seveda malo poklepetali. To bo naša prva razredna ura na daljavo. Zanimivo kajne?

Nato bomo nadaljevali s poukom. Pouk bomo vsak dan začeli, ob 8.15, kot, da bi bili v šoli. V tem času boste naredili naloge, ki vam jih bom pripravila, ob 10.00 pa se dobimo na ZOOM-u in naloge preverimo. Na Zoom-u bomo spoznavali tudi nove snovi in reševali sprotne učne težave, ki se bodo pojavile, trajal bo približno dve šolski uri. Vsak dan, od ponedeljka do petka, se bomo poskušali držati nekega urnika. Jutro boste začeli tako, kot da bi šli v šolo. Zjutraj boste vstali, se umili, oblekli in pojedli zdrav zajtrk.

Nato se boste po spodnjem urniku pripravili za pouk (učbeniki, zvezki, peresnice). V tem času boste poskušali opraviti naloge, ki jih bomo preverili na ZOOM-u.

Ob 10.00 bo vsak dan ZOOM. Pripravil si boš računalnik, preveril mikrofon in kamero in se prijavil v spletno sobo. Naslov za ZOOM te bo pravočasno čakal v našem kanalu. Videokonference bodo namenjen vašim vprašanjem, usvajanju nove snovi, utrjevanju in seveda ocenjevanju znanja.

Prilagam urnik, da se boste lažje pripravili na pouk:

 PONEDELJEKTOREKSREDAČETRTEKPETEK
Začetek ob 8.15TJAMATMATTJAMAT
9.00MATDRUNITZOOM-TJASLJ
ODMORPRIPRAVI VSE POTREBNO ZA VIDEOKONFERENCO IN SE PRAVOČASNO PRIJAVI
10.00ZOOM-RUZOOM-MAT/DRUZOOM-MAT/NITZOOM-DRU/SLJZOOM-MAT/ SLJ (DOD.P)
 SLJSLJGUMSLJGOS
 LUMŠPO ŠPOŠPO

Urnik je okviren in ga bomo, po potrebi, tudi spreminjali. Če boš priden boš končal naloge, kot če bi bil v šoli ali pa celo prej.

Prilagam še okvirni načrt dela za ta teden:

RU – Kako bo potekal pouk na daljavo, oddaja nalog, preverjanje in ocenjevanje, ….

MAT – Ponovite pisnega množenja z enomestnim številom (besedilne naloge)

          – Pisno množenje z dvomestnim številom, ponovitev poštevanke (potrebujete učbenik in zvezek visoki karo)

SLJ – Spoznali bomo kaj je poezija, pesem, rime, ..Spoznali boste tudi dve novi pesmici

  • Napisali boste svojo pesmico (Potrebujete berilo in zvezek za književnost)

DRU – Relief na zemljevidih (potrebujete zemljevid Slovenije, DZS, učbenik in zvezek za družbo)

NIT – Živa bitja sodelujejo, Živa bitja in okolje (potrebujete učbenik in zvezek za naravoslovje)

GOS – Naše življenjske potrebe (potrebujete učbenik in zvezek na gospodinjstvo)

ŠPO – Hoja v naravi, atletska abeceda, spretnostni in kondicijski poligon (potrebujete veliko dobre volje in vztrajnosti)

LUM – Izdelujemo iz naravnih materialov (potrebujete naravne materiale in veliko podlago iz kartona, lepilo, škarje, ….)

DOD.P – Priprava na Cankarjevo tekmovanje (potrebujete knjigo Deček Brin in delovne liste, ki ste jih dobili v šoli)

Na voljo vam bomo na kanalih, lahko nam pišete tudi na sporočila v Komunikacijah. Ravno tako vam bosta na voljo učiteljici GUM in TJA.

VSAK DAN BODITE POZORNI NA TO, DA BOSTE DOBRO PREBRALI VSA NAVODILA NA SPLETNI STRANI, DOBRO PROUČILI PRIPRAVLJENO GRADIVO, REŠILI VSE NALOGE, NAREDILI IZPISKE V ZVEZKE…SAMO TAKO BO ŠOLANJE NA DALJAVO OBRODILO SADOVE.

NAVODILA ZA POUK BODO OBJAVLJENA EN DAN PREJ, NEKJE MED 17.00 IN 19.00. TUDI DANES BO TAKO.

Skupaj s starši boste tako lahko vsak dan pregledali, kakšne naloge vas čakajo naslednji dan. Ko pa bo na vrsti videokonferenca, se bomo pogovorili o opravljenem delu, pregledali nekatere naloge in se seveda učili novih, težjih snovi. 

Povezavo na videokonferenco bom vedno poslala v naš skupni kanal.

Komaj čakam, da vas zopet vidim.

NE POZABITE, JUTRI OB 10.00!!!

Vaša učiteljica Nadja

(Visited 207 times, 1 visits today)