Lepo pozdravljeni!

Začnimo s pesmijo prejšnjega tedna – Hvalnica pomladnemu dnevu. Besedilo imate v zvezkih, posnetek pa v samostojnem delovnem zvezku založbe Rokus Klett na st. 63, posnetek št. 57.

Preden nadaljujemo, še OPOZORILO:

Danes boste dobili zadnjo od petih nalog, ki jih bom upoštevala pri ocenjevanu. Kar nekaj vas je takih, ki mi niste poslali vsega, 3 učenci celo niti ene naloge. Kakšne bodo posledice? POHITITE!!

Zdaj pa nadaljujmo s snovjo.

  1. V učbeniku založbe Rokus Klett ( NE SAMOSTOJNEM DELOVNEM ZVEZKU!!!) poišči st.57 in preberi besedilo o baročnih plesih.

 

Če učbenika nimaš v svoji zbirki, klikni na dodaj brezplačna gradiva, poišči glasbeno umetnost in dodaj učbenik – tistega s polžem na modri podlagi.

 

  1. V zvezek za GUM napiši naslov BAROČNI PLESI. Napiši imeni obeh popularnih baročnih plesov in opipi njune značilnosti.

 

  1. Na posnetku si oglej, kako izgleda ples contredance.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ib6h1sSnYZ0

 

  1. Na spodnji povezavi poslušaj ples volta – od 12.00 do konca.

https://www.youtube.com/watch?v=kmHR6GWQOWU

 

  1. Poslušaj še priredbo istega plesa in REŠI OBVEZNO NALOGO!

Posnetek poišči v samostojnem delovnem zvezku založbe Rokus Klett ( PAZI – NE V UČBENIKU!!!) na st. 70 – posnetek št. 70.

 

Naštej tri glasbila, ki jih prepoznaš na posnetku. Njihova imena mi do danes zvečer napiši na SPOROČILO NA KOMUNIKACIJI.

 

učiteljica Damjana  

 

 

(Visited 190 times, 1 visits today)