Včeraj sem vam poslala ocene, ki ste jih pridobili pri DRU. Povedati je potrebno, da sem prejela kar nekaj izdelkov, ki so popolnoma ustrezali kriterijem. Izdelki so res odlični.

 

 

 

 

Nekaj učencev pa ni upoštevalo navodil v celoti in ste mi oddali pomanjkljive izdelke, tako vsebinsko kot tudi estetsko. Škoda, ker ste imeli res dobro priliko pridobiti lepo oceno. Časa ste imeli cela 2 dneva, gradiva v učbeniku in zvezku dovolj, pa je kljub temu v zvezi z nekaterimi učenci ostal občutek, da ste izdelek naredili na hitro, brez premisleka, brez upoštevanja navodil in zelo površno.

Če bi kdo od učencev rad svoj izdelek pri družbi popravljal, naj mi javi v sporočilo. Zmenila se bova za ustno ocenjevanje znanja iz tega, kar ste morali prikazati na plakatu.


Pri družbi pa danes pričenjamo s popolnoma novim poglavjem: začeli se bomo učiti o zgodovini.

Ko slišiš besedo zgodovina, pomisliš verjetno na nekaj, kar se je zgodilo v preteklosti.


V zvezke napišite nov naslov: ZGODOVINA IN ČASOVNI TRAK ZGODOVINE

Spodnjo snov si prepišite v zvezek.


Kaj je zgodovina?

Zgodovina je veda, ki raziskuje in opisuje dogajanja v preteklosti. Dogodki v preteklosti so lahko zelo oddaljeni, tisoč ali še več let, zgodovina pa so tudi dogodki, ki so se zgodili včeraj ali pred dvema urama.

Tudi vsak človek ima svojo zgodovino. Življenje človeka se prične z njegovim rojstvom, konča pa s smrtjo. V svojem življenju gre človek skozi različna življenjska obdobja:

  1. obdobje otroštva (od rojstva do 10 leta)
  2. obdobje mladosti (od 10 do 20 let)
  3. obdobje odraslosti (od 20 do 70 let)
  4. obdobje starosti (od 70 let naprej)

Zgodovino lahko prikažemo na časovnem traku:

 


Tudi vi boste izdelali časovni trak, in sicer bo to trak zgodovine vaše družine. Na njem prikažite vsaj 5 zanimivih dogodkov iz zgodovine vaše družine.

Oglejte si, kako se izdela časovni trak:

https://www.youtube.com/watch?v=9zDKlfdShZE

Pri delu obvezno uporabljajte ravnilo. Zelo pomembno je, da ga narišete v pravem razmerju, npr. vsaka 3 leta naj bodo na enaki razdalji.

Časovni trak narišite v svoj zvezek od družbe, najbolje da čez dve strani. Dopolnite ga s slikami.

 

 

 

 

(Visited 229 times, 1 visits today)