Pozdravljeni petošolci!

Ali že kaj razmišljate o poletnih počitnicah? Samo še malo se moramo potruditi in že boste na zasluženih počitnicah. Letošnje leto si boste zapomnili do konca življenja kot eno res posebno šolsko leto.


Pri matematiki smo se začeli učiti pisnega deljenja. Moram vam napisati, da sem zelo vesela, ker sem po pregledu vaših računov videla, da ste se deljenja skoraj vsi naučili. Ta teden bomo cel teden posvetili utrjevanju znanja iz deljenja.

V prejšnjem tednu ste dobili več delovnih listov, s katerimi ste utrjevali znanje iz osnovnih računskih operacij, potenc, reševanja številskih izrazov ter ulomkov.

Prilagam vam rešitve. Skrbno si preglejte vaše rešitve in po potrebi naredite popravo. Matematiko bomo tudi ocenjevali in sicer bolj proti koncu maja, zato je pomembno, da ste sami s seboj iskreni in res popravite, kar ste naredili narobe. Če imate s katero od učnih snovi težave, je še vedno dovolj časa, da tudi to rešite.



 

 

 


 

Prilagam še rešitve računov deljenja z dvomestnim deliteljem. Popravljene naloge ste dobili v sporočilo. Natančno preglejte svoje rešitve in jih v primeru, da ste imeli kaj narobe, primerjajte z mojimi. Skušajte ugotoviti, zakaj ste se zmotili.

 

 

 


Obvezna je poprava vseh nalog.


Danes nadaljujemo z vajami iz deljenja.

Najprej boste izračunali 3 račune, ki sem jih za vas posnela skupaj z razlago na treh videoposnetkih. V zvezek napišite naslov VAJA, nato zapišite prvi račun ter ga ob razlagi tudi sami računajte s svoj zvezek. Sledi naj še drugi račun, nato še tretji.

PRVI RAČUN:

https://youtu.be/oZPisMjcZRg

DRUGI RAČUN:

https://youtu.be/sn6TbkgtSfY

TRETJI RAČUN:

https://youtu.be/o0kmS0CR3Ss


V nadaljevanju rešite nalogo št. 3, str. 152. Nasednjič imamo matematiko v četrtek, takrat bomo račune tudi pregledali. Vsak dan torej naredi  6 računov.

(Visited 285 times, 1 visits today)