Hello dear students, welcome back!

Glede na to da, se po vsej verjetnosti do junija ne bomo več vrnili v šole, nas čaka v mesecu maju ocenjevanje pri angleščini. Ustno spraševanje bo sledilo v 4. tednu maja in 1. tednu junija preko videokonference Zoom. V prihodnjem tednu se bomo srečali na Zoom, pogovorili se bomo o ocenjevanju, kriterijih ocenjevanja in dodatnih vprašanjih, ki jih boste imeli. Do takrat bom pripravila tudi seznam za ustno spraševanje in vas seznanila s terminom (datum in ura) spraševanja. Povezavo do srečanja bom objavila v naš kanal v prihodnjem tednu.

Učb str 48/2

  • nič hudega, če nimate posnetka. Dovolj je, da razumete, kaj slike prikazujejo, in da ob branju znate vsak odstavek na desni strani povezat s ta pravo osebo (Sam ali Harvey).
  • Vsak odstavek v celoti prepišite v zvezek in zraven napišite (Sam) ali (Harvey)

Učb str 55/1, 2, 3

  • # 1 – preberite besedili o Grace in njeni sestri Zoe
  • # 2 – na podlagi prebranih besedil pri # 1, vsaki izjavi pri # 2 dodajte ime GRACE, ZOE ali GRACE AND  ZOE (V zvezek napišite izjave in zraven izbrano ime oziroma imeni.
  • # 3 – v zvezek napišite podoben sestavek za KENa in RUSSa kot sta besedili za Grace in Zoe pri # 1

DODATNO:  V zvezku predstavi sebe na isti način kot so predstavljeni Grace, Zoe, Ken in Russ.

Učb str 60/2

  • Tu imate dve kratki pismi naslovljeni Paolu. Pismi preberite in ugotovite, kateri dve osebi od spodaj navedenih (Bonnie, Ben, Billy) sta ju napisali. Napišite samo izbrani imeni.

 INTERAKTIVNE VAJE ZA UTRJEVANJE 

Klikni na spodnji povezavi. Odprli se ti bosta interaktivni vaji za utrjevanje predlogov in glagola BITI.

PREPOSITIONS OF PLACE (Listen and choose/Poslušaj in izberi pravilen odgovor)

  • Pri prvi nalogi boš rešil/a nalogo slušnega razumevanja. Listen carefully, look at the pictures,  and tell where the dog is. Pozorno poslušaj posnetek, dobro si poglej sliko in označi s klikom pravilni odgovor. Po reševanju klikni spodaj FINISH in nato Check my answers. Pravilni odgovori se bodo obarvali zeleno in napačni rdeče.

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/English_as_a_Second_Language_(ESL)/Prepositions_of_place/Prepositions_of_place_-_listening_exercise_sf7167cf

GLAGOL BE (BITI)

Pri nalogi boš utrjeval/a Glagol BE. Kot smo glagol BITI spoznavali v šoli in pravila zapisali tudi v zvezek, boš sedaj svoje znanje dodatno utrjeval/a. Ta snov je izredno pomembna in tudi pride v poštev za spraševanje.

*Na kratko ponovimo: Glagol BE ima TRI OBLIKE: AM, IS ARE.

  • Pomožni glagol AM se uporablja za osebo I (»jaz«) – I am Tina.
  • Pomožni glagol IS se uporablja za edninske osebe HE, SHE, IT. – She is Ana.
  • Pomožni glagol ARE se uporablja za množinske osebe WE, YOU, THEY –  We are Jakob and Žiga.

Ko končaš z reševanjem vaje, klikni FINISH,  nato Check my answers in izpisal se ti bo dosežek rešenih nalog. Povedi nato prepiši v zvezek za vaje pod naslov: GLAGOL BE.

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/English_as_a_Second_Language_(ESL)/Verb_to_be/Am,_is,_are_tz17515ip

Vaje si razporedite čez cel teden.

A successful week to all,

Your teacher Kim

(Visited 188 times, 1 visits today)