Pozdravljeni učenci,

pa je zopet ponedeljek in že 8. teden pouka na daljavo. Kot veste imamo danes športni dan-pohod. Nekateri ste ga že verjetno opravili, nekateri ga pa še boste. Današnji dan bomo namenili videokonferenčnemu srečanju. Spodaj imate navodila.

JITSIMEET                   

V PONEDELJEK se bom z vami prvič srečala v videokonferenčnem sistemu Jitsi Meet. Vse skupaj poteka zelo preprosto. Nič skrbeti, sem tudi jaz nova v temu in znamo imeti nekaj problemov. Ampak bomo vse rešili.


Kako bo to potekalo, si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

https://video.arnes.si/portal/asset.zul;arnesvideo=EE08FA86C4058F63475C4731C3AF349F?id=ncWMiMECeSINWMkPM2nxJTuV


V vaš eAsistent vam bom v sporočilu poslala povezavo, na katero boste kliknili ob času, ki vam ga bom določila (GLEJ PREGLEDNICO, KDAJ SI NA VRSTI).  Za prvič bomo videokonferenco izvedli v popoldanskem času, da vam bodo lahko pomagali starši, če bodo težave. 


Bodite pozorni na sporočilce, ki ga boste dobili v ponedeljek dopoldne, v eAsistenta, pod sporočila. V njem boste dobili link za srečanje. Na ta moder link samo kliknete in že ste povezani. Program vas bo vprašal, če dovolite uporabo zvočnika in kamere. TO POTRDITE, da se bomo lahko videli in slišali. Če slučajno to spregledate, lahko potrdite tudi v zgornjem desnem kotu, pri zvezdici, kjer kaže majhno ikono kamere.


Za videokonferenco potrebujete računalnik s kamero in zvočnikom ter internet. Lahko pa dostopate tudi prek telefona. V tem primeru si je prej potrebno naložiti aplikacijo Jitsi Meet, ki jo dobite v Google Play.


Prek računalnika je vseeno boljše, saj ima računalnik večji ekran in bomo lažje delali in ocenjevali. Na računalnik predhodno ni potrebno nič naložiti. Ko je čas, ki sem vam ga določila, samo kliknete na povezavo, ki vam jo bom poslala in že boste v videokonferenčni sobi. ZELO PREPROSTO. Nič hudega, če vam takoj ne bo uspelo, zato si bomo vzeli čas.


V ponedeljek in torek  se bomo spoznavali s tem načinom dela, v nadaljevanju pa se bomo na tak način v živo videli še večkrat, ko bomo reševali tekoče probleme ali ocenjevali.

Ker bomo v ponedeljek delali po skupinah, bomo začeli ob 16.00 po vrstnem redu, 30 min za eno skupino.  Seznam skupin in čas videokonference je v prilogi.

PREGLEDNICA-ČAS VIDEOKONFERENČNEGA SREČANJA


Pošiljam vam še kratka navodila, kako se aplikacijo naloži na telefon. Izposodila sem si jih pri OŠ Velika Nedelja.

http://osvn-novice.splet.arnes.si/files/2020/04/SVID_20200401_200744_1.mp4

Ko bo aplikacija naložena, boste preprosto vpisali ime SOBE (to vam bom poslala na e-naslov) in se bomo povezali.

Če kdo nima kamere, nič hudega. Se pač ne bomo videli, slišali pa se bomo.  

Vaša učiteljica Nadja

 

(Visited 215 times, 1 visits today)