Osmošolci, lepo pozdravljeni!

Zdaj, ko smo se sveži in spočiti vrnili s počitnic, je čas za novo znanje. Čakajo nas odvisniki. Se jih še spomnite? Preden nas je virus pregnal iz šolskih klopi, smo spoznali: OSEBKOV, PREDMETNI, ČASOVNI in KRAJEVNI odvisnik.  Naše delo je bilo prekinjeno pri obravnavi krajevnega odvisnika. Ker nismo vse učne skupine ostale pri isti nalogi, pozorno preberite navodilo pod 1. točko in naredite samo tisto, kar vam manjka.

1. Odprite DZ na strani 125 in si v okvirčku preberite definicijo krajevnega odvisnika. Nato CELOZASLONSKO odprite PPT predstavitev KRAJEVNI IN NAČINOVNI ODVISNIK in v zvezek napišite naslov KRAJEVNI ODVISNIK. Preglejte drsnice 2, 3, 4, 5 in 6 ter vsebino s teh drsnic prepišite v zvezek. Če imate to že zapisano, ne prepisujte ponovno. Če vam kaj manjka, dopišite.

2. Odprite 1. del DZ-ja na strani 125 in rešite nalogo 6. b (nadaljuje se na strani 126).

3. Poiščite 2. del DZ-ja in ga odprite na strani 8. Preberite besedilo 2. naloge (Bil sem bolj tiha voda). Rešite naloge od strani 10 do 11. Preberite tudi definicijo intervjuja v okvirčku na strani 10.

4. Ponovno odprite PPT predstavitev na 7. drsnici. V zvezke napišite naslov NAČINOVNI ODVISNIK. Preglejte drsnice 8, 9, 10, 11 in 12 ter vsebino s teh drsnic prepišite v zvezek.

5. Vaje na drsnicah 14 in 15 prepišite v zvezek in jih rešite. Te tri naloge slikajte in pošljite svoji učiteljici slovenščine do 17. ure.

6. Tisti, ki bi radi še bolj utrdili svoje znanje, v DZ-ju rešite še nalogo 9. b na strani 21.

7. Rešitve nalog iz DZ-ja boste prejeli preko Kanala danes popoldne.

8. Pridružite se lahko tudi dodatni razlagi na ZOOM-u. Povezava bo objavljena na Kanalu za slovenščino (pri vseh treh učiteljicah ob 11. uri).

Učiteljice Jana, Patricija in Tanja

 

(Visited 190 times, 1 visits today)