Hello students,

I welcome you all back from the 1st May holidays. I hope you all enjoyed the May break.

Jutri, 6. 5. 2020, se ob 10.00 dobimo na ZOOM, kjer vas bom seznanila o informacijah z ocenjevanjem znanja v mesecu maju. Pogovorili se bomo tudi o rešitvah nalog iz preverjanja, če boste imeli vprašanja. Povedala vam bom, kako bo potekalo ocenjevanje in določila datume ter že prve učence za preverjanje. Dostop bo objavljen v našem kanalu.

V priponki vam pošiljam kriterije za ustno vrednotenje. KRITERIJI – ustno vrednotenje

Poudarek pri zaključevanju ocen bo na ocenah pridobljenih do časa pred učenja na daljavo.V poštev za ocenjevanje pridejo časi, nepravilni glagoli Past simple in Present Perfect  in vse naloge, ki smo jih predelali za časa pouka v šoli v in naloge iz preverjanja. Snov za spraševanje sem ponovno objavila tudi v priponki v naš kanal.

     UNIT 7: CELEBRATIONS

  • UČB str. 72/1b: Pod voščila – Celebrations dodaj naslednje besede v glossary: superstition=vraževerje, Good Friday=veliki petek, turn into=spremeniti se, New Year’s Eve=silvestrski večer, marriage=zakon, wedding=poroka, blow out=upihniti, come true=uresničiti se.
  • UČB str. 72-73/3: V »exercise« zvezek napiši naslov If you do that, you’ll turn into a fish. Preberi besedilo na str. 73 in poveži prve dele vraževerij z drugimi deli povedi.

 

     FIRST CONDITIONAL WITH IF AND UNLESS

  • UČB str. 73/4: FIRST CONDITIONAL WITH IF AND UNLESS
  • V »exercise« zvezek prepiši naslov in moder okvirček. Kjer so tri pikice, manjka po vrsti: ‘ll, wear.
  • Prvi pogojnik z IF poznate že iz 8. razreda. Z njim izražamo posledice možnega dejanja v prihodnosti. To pomeni, če boš nekaj naredil, se bo nekaj zgodilo. Npr. Če bo lepo vreme, bomo šli na plažo. Pazljivi moramo biti, ker v slovenščini uporabljamo v veliki večini prihodnji čas za oba dela povedi, medtem ko v angleščini moramo v IF-stavku uporabljati PRESENT SIMPLE, v drugem delu povedi pa WIIL FUTURE.
  • POMNI PRAVILO: IF + PRESENT SIMPLE, WILL + GLAGOL

Npr: IF we GO to the beach, we WILL HAVE a great time there.

Danes bomo prvemu pogojniku dodali še veznik UNLESS, ki pomeni ravno obratno kot IF. (IF=če, UNLESS = če ne).

  • Preberi si dodatno razlago v DZ str. 91/24.
  • UČB str. 73/5a (Dopolni povedi z IF ali UNLESS.) in 5b (Postavi glagole v oklepajih v pravo obliko, tako da tvoriš povedi v prvem pogojniku.
  • DZ str. 50-51/1-4.

 

I will hear from you soon on ZOOM.

Best,

Your teacher

(Visited 71 times, 1 visits today)