Hello students,

I welcome you all back from the 1st May holidays. I hope you all enjoyed the break.

Jutri, 5. 5. 2020, se ob 10.00 dobimo na ZOOM, kjer vas bom seznanila o informacijah z ocenjevanjem znanja v mesecu maju. Pogovorili se bomo tudi o rešitvah nalog iz preverjanja, če boste imeli vprašanja. Povedala vam bom, kako bo potekalo ocenjevanje preko spleta in določila datume ter že prve učence za preverjanje. Dostop bo objavljen v našem kanalu.

V poštev za ocenjevanje pridejo PRIHODNJIKI (Present Continuous, WILL FUTURE, Going to Future), nepravilni glagoli Past simple, First Conditional, Compound nouns in vse naloge, ki smo jih predelali za časa pouka v šoli v učbeniku (Module 3 – Future) iz naloge iz preverjanja.

V priponki vam pošiljam kriterije za ustno vrednotenje. kriteriji – ustno spraševanje

Danes pričenjamo s pomembno snovjo   – UNIT 7 ACHIEVEMENTS (= dosežki).

  • UČB str. 72/1: V »glossary« zvezek napiši naslov Our changing world in prepiši besede iz okvirčka ter jim v slovarju najdi in dodaj slovenski pomen.
  • UČB str. 72/4: Oglej si fotografije. What do you see? Preberi pogovor med Zemljo in možgani na str. 73 in manjkajoče dele pogovora dopolni s povedmi iz naloge 4b. Pogovoru lahko prisluhneš v digitalnem učbeniku in istočasno preveri rešitve.
  • V pogovoru med Zemljo in možgani si lahko zasledil/-a nov slovnični čas, ki se imenuje PRESENT PERFECT:
  • UČB str. 73/5a: V »exercise« zvezek napiši naslov PRESENT PERFECT, oglej si razpredelnico ter preberi razlago in prepiši okvirček v zvezek. Kjer so tri pikice, manjka »has, haven’t«.
  • Pod okvirček prepiši še naslednjo poved: »Pretekli deležnik (=past participle) je glagol s končnico –ED ali 3. oblika nepravilnih glagolov.«
  • Dodatno razlago si lahko prebereš tudi v DZ str. 88/13a,b.

         

        POMNI:

  • Do sedaj smo se naučili 2. obliko nepravilnih glagolov, ki smo jo uporabljali pri tvorbi časovnih oblik za pretekli čas Past simple. Tokrat se bomo naučili 3. obliko.
  • Seznam nepravilnih glagolov najdete v učbeniku na str. 127. Novo obliko se morate naučiti, saj jo boste morali znati za pravilno tvorbo novega časa Present perfect. Na naslednjem videoposnetku imate izgovorjavo vseh nepravilnih glagolov iz našega seznama, zato si ga čim večkrat predvajajte doma in z njim vadite nepravilne glagole.

https://www.youtube.com/watch?v=cmZxDBHD6Jg

  • UČB str. 73/6a: Postavi besede v pravilen vrstni red in tvori povedi. V »exercise« zvezek napiši naslov Practice.
  • DZ str. 50/1, 2.

 

I will hear from you soon on ZOOM.

Best,

Your teacher

(Visited 100 times, 1 visits today)