Hello dear students!

Učenci, upam, da ste vsi preživeli lepe velikonočne praznike. This week we are back with English 🙂

Ta teden boste utrjevali rabo predlogov (opposite, in front of, in, on, etc.), imena stavb v mestih in brali besedilo o Jacku in njegovih velikonočnih praznikih. Spoznavali bomo besedišče v sklopu velikonočnih praznikov! Let’s start now! 🙂

  • Odpri priloženo priponko in reši vaje A, B in *C (neobvezna vaja). *Vsa navodila za reševanje nalog so v priponki. Exercises – class 5
  • Ko rešiš naloge v zvezek, klikni na spodnjo povezavo.

Dostop do interaktivne vaje:

https://www.liveworksheets.com/worksheets/en/English_as_a_Second_Language_(ESL)/Easter/Easter_Reading_qi105006cv

  • Odprli se ti bosta dve interaktivni vaji. Pri prvi nalogi boš prebral/a besedilo o Jacku in velikonočnih praznikov. Po branju preberi spodnje trditve in označi T (true) ali F (false). Napačne trditve ustrezno popravi v zvezek pod naslov: Easter holiday.
  • Pri drugi nalogi ustrezno poimenuj sličice z besedami na levi strani. V okvirček pod sliko napiši ustrezno številko. Ko končaš z reševanjem vaj, klikni FINISH in izpisal se ti bo dosežek rešenih nalog. Nove besede prepiši v zvezek pod naslov: EASTER (Velika noč).

 

*ZA RADOVEDNE (A hint – namig):

Za tiste, ki bi radi še vadili, kliknite na “More Easter interactive worksheets”  na spletni strani in rešite še eno nalogo.

Naloge si razporedite čez cel teden.

A successful week to all.

Your teacher Kim.

 

 

 

(Visited 232 times, 1 visits today)